perjantai 28. maaliskuuta 2014

Hillan kuulumisia { 6kk }

Puolivuotias päivänsäde. ♥ Aika kuluu ihan liian nopeasti... Ensimmäinen puolikas vauvavuodesta on jo takana ja pakko se on myöntää, ettei tuo meidän pieni nyt niin pieni enää ole. Poissa on vauvamaisuus, tilalla jo sellainen taaperomainen leikkisyys. Tytöstä pystyy jo erottamaan jonkinlaista luonnetta ja ulkonäkökin alkaa piirtyä. Persoona kehittyy selvästi, jos niin voi sanoa.

Mitat kuuden kuukauden iässä olivat seuraavanlaiset: 
(Suluissa syntymämitat)

Paino: 7850 g (2350 g)
Pituus: 65,3 cm (47,5 cm)
Pään ympärys: 42,2 cm (32,9 cm)

Puolen vuoden rajapyykki tarkoitti nyt Hillankin kohdalla sitten kiinteiden ruokien aloittamista ja voi että, kuinka hyvin se on lähtenyt käyntiin! Kirjoittelen uusien makujen maistelusta ihan oman postauksensa lähiaikoina. Mutta tiivistettynä, kaikki tähän asti tarjottu on maistunut mainiosti, eikä mistään ole tullut minkäänlaisia oireita. En meinaa uskoa, että kaikki on mennyt näin hyvin.


Erilaisia äänteitä Hilla päästelee jatkuvasti, hän on aika kova tyttö höpöttämään. Kehen lie tullut...? ;) Neuvolassa tuumattiin, että hän on ennemminkin kielellisesti kuin motorisesti lahjakas. Kääntyminen selältä vatsalle ei vieläkään luonnistu ilman pientä apua. Hilkulla se kyllä on! Sen sijaan erilaisia äänteitä on tullut niin runsaasti jo monen kuukauden ajan, että ehkä hän on keskittynyt kehittämään sitä puolta ensin. Voi että, mä en malta odottaa ensimmäisiä sanoja!

Lempileluja on tällä hetkellä isin salibandypallo ja silikoninen pullasuti. Useimmiten kovat lelut on kiinnostavampia kuin pehmeät. Myös kaukosäädin kiinnostaa, samoin kaikki muutkin esineet. Meillä ei ole kauhean paljon leluja ja monesti tuntuukin, että Hilla on vähän kyllästynyt niihin. 

Rytmi tällä puolivuotiaalla on mielestäni oikein kiva. Hän nukahtaa yöunille puoli yhdeksän - yhdeksän aikaan, eikä tarvitse siinä apua. Se on helpottanut ja rentouttanut meidänkin iltoja. Pari kertaa ehkä käymme laittamassa tutin suuhun, mutta muuten Hilla juttelee hetken unikavereilleen (pari pupua ja pari nallea :D) ja nukahtaa sitten, lähes poikkeuksetta muuten oikealle kyljelle. Öisin hän herää keskimäärin pari kertaa (toki muutama katastrofiyökin mahtuu mukaan aina välillä, kuten myös öitä vain yhdellä herätyksellä) ja herää uuteen päivään aika kerron tarkkaan 6.30. Kymmenen tunnin unet siis. 

Hän on edelleen hyvä päiväuninukkuja, muutaman kerran on mennyt ihan överiksikin, kun päikkärit on kestänyt jopa kuusi tuntia... en vaan raaskisi herättää toista. Yleensä ensimmäiset päikkärit on kuitenkin 3-4 tuntia, sitten siihen lisäksi yhdet tai kahdet vähän lyhyemmät unet. Unien välissä Hilla on iloinen ja rauhallinen lapsi, ei suotta hötkyile ja viihtyy pitkiäkin aikoja lelujensa kanssa, joskus ilmankin. Tällä hetkellä hän makoilee lattialla viltin päällä ja juttelee omia vauvajuttuja Sohville, eli kirahvilleen. :)

Sellainen tyttö täällä, meille niin käsittämättömän rakas. Niin haluttu ja toivottu, niin rakastettu. Tyttö, joka on hurmannut meidän lisäksi monet muutkin. Alan vihdoin päästä yli siitä haikeudesta, joka oli pitkään kun vastasyntynyt ei ollutkaan enää vastasyntynyt. Nyt odotan jo tosi innolla tulevaa, kesää ja ekoja hiekkakakkuja pienen tutkimusmatkailijan kanssa. Polskutteluja lasten uima-altaassa omalla pihalla. Syksyä ja sen tuomia metsäretkiä koko perheen kesken. Talven pulkkailuja ja lumipallojen tekoa. Ihan mahtavaa, mitä kaikkea tuon pienen ihmisen kanssa päästään tekemään. Liikaa en silti halua miettiä tulevaa, vaan nautin tästä hetkestä.  ♥

11 kommenttia :

  1. Sulla on kyllä niin kaunis ote kirjoittamiseen<3 Onnea puolivuotiaalle

    VastaaPoista
  2. Ihana tyttö teillä kyllä on, tyttöä täälläkin odotellaan ;) enää pari kuukautta h-hetkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii, tyttö! ♥ Lämpimät onnittelut! Hurjaa, miten nopeasti aika on mennyt... tuntuu että juurihan sä kerroit että teillekin tulee oma pikkuinen. Ja nyt, pari kuukautta!? Joko siellä on valmistelut vauvaa varten hyvällä mallilla? :) Jännittääkö synnytys?

      Poista
    2. Valmistelut on oikein hyvällä mallilla ja synnytys alkaa pikku hiljaa jännittämään. Mutta silti kaiken kaikkiaan odottavaisin ja onnellisin mielin <3 Niin ja musta tää odotusaika on menny niiiiiin hitaasti ja nyt odottaa jo kuin kuuta nousevaa kohta alkavaa äitiyslomaa...

      Poista
  3. Olipas kiva lukea Hillan puolivuotiskuulumiset! :) Mahtava kuulla, miten hyvin teillä on mennyt! Ja että kiinteäkin ruoka maistuu neidille hyvin :) Mitenkäs Hillalla sujuu istuminen, joko osaa itsekseen pysyä pystyssä lattialla? :)

    Meidän tytöt on kyllä just siinä toistensa vastakohdat, että Tytillä on motorinen kehitys ollut selvästi se juttu, kun taas kielellinen tuottaminen vielä uupuu, jos kiljumista ja perusälämölä ei lasketa :D Tytti pyörii lattialla kaikkiin mahdollisiin suuntiin (:D) ja konttausasentoa treenataan jatkuvasti. Taitaa jäädä pian se kunnon ryömintä vielä välistä ja tuo ipana lähteekin vielä vauhdilla liikkelle, huh. Mutta kaikki kehittyykin niin omaa vauhtiaan :)

    Muuten täällä onkin taas koeteltu aika hyvin meitsin hermoja, ekaks oli korvatulehdus molemmissa korvissa, jonka parantumisen jälkeen viikon ajan valvottiin aamuöisin pari tuntia ja tällä viikolla Tytti on käytännössä lopettanut päiväunien nukkumisen kokonaan. Sillä taitaa olla eka eroahdistus menossa - kyllä tämä äitinä oleminen voikin olla niin rankkaa välillä. Puuh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wou, konttausasentoa! Hyvä tyttö! Tuntuu oudolta, kun Hilla on vielä jotenkin sen verran vauva kun ei liikuskele vaan leikkii paikoillaan. Vatsallaan on kauhea äherrys ja pyörii välillä ympyrää, mutta ei hän tajua oikein kääntyä saati edetä. Mutta eiköhän vielä joskus. :)

      Hilla istuu mun mielestä tosi komeesti, ihan lattialla tarvii vielä vähän tukea, mutta esimerkiksi kun laittaa nojaan vaikka tyynyä vasten vähän takakenoon, niin ei hän kauaa nojaa vaan punkee itsensä pystyasentoon ilman tukea pönöttään. Vähän kurkottelee eteenpäin ja pysyy siten pystyssä. Raksalla hän hengailee vaunukopassa istuen, siinäkin oon nostanut sellaisen selkänojatuen ylös mutta ei hän malta nojailla vaan kannattelee itseään ihan ite. :)

      Voi itku, minkähän takia vastoinkäymiset nyt kasaantuu noin... Toivottavasti korvatulehdukset pysyy jatkossa pois. Ja voih, jos päikkäreitä voisi luovuttaa, ihan mielellään antaisin muutaman tunnin Hillan unista sinne. ♥ Koittakaahan jaksella, onneksi kesä tulee ja valosta ja lämmöstä saa energiaa!

      Poista
  4. Mikä söpöliini se siellä :) Ihana kuulla, että kiinteiden aloittaminen on sujunut hyvin! Ja mikä helpotus, jos allergioilta on vältytty! Itsekin jännitin aiheuttavatko soseet allergiaa.

    Täällä on myös samanlainen höpöttäjä-neiti :D Motorinen kehitys on vähän jäljessä, käydään viikottain fysioterapiassa ylijäntevyyden takia. Onneksi jo kahdella kerralla on näkynyt tuloksia :) Ja itse asiassa selältä mahalle kääntyminen onnistui heti eka käynnin jälkeen!

    Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä ollut iloinen yllätys kuinka hyvin tuo syöminen lähti käyntiin! Kaikkea haluaa maistaa ja kaikki on nam. :D

      Ai sielläkin on vähän paikallaan oleva tyty, ihanaa että apua on löytynyt. Mä en ole vielä osannut mitenkään huolestua, kuukauden päästä on neuvola ja lääkäri, niin ehkä sitten katsotaan mikä tilanne. Kovasti koitetaan nyt kotona treenailla kääntymistä, mutta kun menee tytön osalta aina pelleilyksi ja höpöttämiseksi. Nyt uusin hitti on sellainen kurnuttava kurkku-R, jota hän tekee jatkuvasti. Rrrrrr.... :D

      Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)