tiistai 22. heinäkuuta 2014

Raksasta kodiksi, hiljalleen

Keittiöön saatiin vihdoin työtasot. Ne on mun miehen valitsemat ja hyvät onkin. Rakastan tuota ikkunan edessä olevaa allasta, joka on valettu samasta materiaalista, ihanan huomaamaton. 

Vetimet on laitettu kokeeksi pariin laatikkoon ja ne on hyvät. Loput odottaa siis laittamista. Huomaakohan joku, että myös yksi pistorasia on jo laitettu? Kohta saa sanoa hyvästit noille punaisille purkeillekin. Listat ja paneelit on kannettu myös sisälle, joten nekin odottaa paikalleen laittajaa. Ihania viimeistelytöitä. ♥

Kaksi jääkaappipakastinta on integroitu, olen innoissani kun nekin piiloutui niin hyvin. En ole mikään suuri kodinkoneiden ystävä. Niiden ja kaapistojen väliseen rakoon täytyy vielä käydä ostamassa peitelista.


Valoisa ruokailutila, mikähän päivä ehditään laittaa listat noihin ikkunoihin? Nämä on niitä tiloja, jotka on pakko saada viimeisteltyä ennen tytön synttäreitä.

Sisääntulokuisti on yksi meidän lempparitiloista uudessa kodissa, ehkä olenkin siitä jo maininnut? Raakalautaseinä aiheuttaa yhä vaan sydämentykytyksiä. Kuistille paistaa aamuaurinko niin kauniisti, että aamuna jos toisenakin olen haaveillut meneväni siihen kahville.

Alakerran wc on nyt työnalla. Seinät on valmiit, nyt ohjelmassa on lattian laatoitus ja sitten saadaan vihdoin hävittää tuo raksa-ajan wc-istuin ja asentaa se oikea paikoilleen. Allaskaapistotkin on jo ostettu ja minun sormet syyhyää päästä asentamaan niitä paikoilleen.

Nämä tulee vessan lattiaan, täydellisen paksut ja tasaiset. Sopivan murretun harmaat. Meidän molempien rakastama löytö rautakaupan alelavalta.


Meidän makuuhuoneen sängynpäätyseinä. Edessä makuuhuoneen pariovet. Sivuilta käynti toiseen vaatehuoneeseen. Yläkertakin kaipaa nyt kattopaneelia ja lattiaa. Musta tuntuu, että ensi viikonlopun jälkeen on jo kivasti saatu paneloitua...

Aikaa kuusi viikkoa, tavoitteena saada alakerta asuttavaan kuntoon. Aikataulu on tiukka, mutta ei tämä nyt mahdottomuus ole. Tänään mennään illemmalla tilaamaan lattia, heti kun saada se asennettua muuttuu ilmekin enemmän raksasta ihan oikeaksi kodiksi. Saman tempun tekevät kattopaneelit, joita ehkä vihdoin huomenna ehdimme laittaa jo paikoilleenkin?

Yksiössä on tavarat pitkälti pakattu ja osa on jo viety talolle. Yritetään näin helpottaa varsinaista muuttoa, sillä on aika helppoa viedä aina muutama laatikko kerrallaan samalla kun sinne muutenkin menee. Onneksi on iso talo, ajateltiin yhteen huoneeseen kasata laatikoita ja sitten kun muuttolupa heltiää, on sieltä kiva purkaa niitä hiljalleen paikoilleen. :)

18 kommenttia :

  1. Näyttää kyllä aivan ihanalta!! Meillä näyttää olevan kyllä aika samanlainen maku. Harmaata, pehmeää ja simppeliä! Teille tulee kyllä koti erittäin isolla Koolla! Minkä sävyinen lattia teillä on suunnitelmissa? Meilläkin saa tulla ehdottomasti piipahtamaan, jos kärryttelet iltaisin tai viikonloppuisin ohi! :)

    T. Lotta-naapuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Hyvä maku teillä! ;) Palan kyllä halusta päästä näkemään, miltä teillä näyttää, joten katsotaan josko onnistuisin joku kerta kävelemään siitä ohi, niin että teitä näkyy. Samoin meillä on aina ovet auki myös naapureille! :D Harmi muuten kun en tiedä yhtään miltä näytät, tai siis en tunnistaisi jos tulisit vastaan. Oletkohan tullut joskus? Kurjaa, jos en tervehdi ja vaikutan sitten töykeältä.

      Me tilattiin sellainen kuin Weathered Oak, se on harmahtava. Ei vaalea mutta ei tummakaan, tosi kaunis! ;) Laitan kuvia blogiin, kun saadaan aloitettua asentaminen.

      Poista
    2. Googletin sitä vielä, tässä taitaa olla aika lailla sama: http://www.jwdemey.com/laminaat/wheathered%20oak.jpg

      Poista
    3. Moikka! Aivan ihana lattia!! Meillä hieman tummempi laminaatti, mutta harmaaseen taittaa sekin! Tuo on kyllä aivan nappi valinta! Me löydettiin silloin talvella tuo meidän lattia jostakin Rautian tarjouksesta, joten hinta oli tässä kohtaa myös meillä merkittävä kriteeri :D
      Olen yrittänyt bongailla valkoisia vainuja aina, kun joku tuosta meidän ohi kärryttelee, mutta ainakin toistaiseksi tuloksetta. Tule ihmeessä poikkeamaan, jos meidän ohi kävelet! :)

      Poista
  2. Aivan ihana keittiö kaikessa yksinkertaisuudessaan. Oon aina ollut sitä mieltä että valkoiset keittiönkaapit on parhaat, niihin ei ehdi kyllästyä ja ovat aina "muodissa".
    Nuo raakalauta seinät ovat kyllä aivan ihanat ja todella hyvä idea. Paljon kivemmat ja persoonallisemmat kuin esim. tapetoitu seinä :) Teille tulee varmasti ihana koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Mun vanhemmilla on valkoiset keittiönkaapit, ilman vetimiä, ollut vuodesta 1990 ja edelleen ne on ihan ok, toki kulumista ja muuta elämisen jälkeä on. Fiksu valinta silloin! En malta odottaa, että saadaan keittiö ihan valmiiksi, näen jo silmissäni kuinka kiva siitä tulee kuin on viimeistelty.

      Mäkin edelleen tykkään ihan hulluna raakalaudasta. Siellä on takana ihan tasoitettu ja pohjamaalattu levyseinä, että sitten kun kyllästyy niin laudat on helppo repiä pois ja seinän voi maalata tai tapetoida. :)

      Poista
  3. Kaunista, kaunista, kaunista <3 Ja pikkuhiljaa raksa muuttuu kodiksi, nauttikaa:)

    VastaaPoista
  4. Onpas ihanaa kun teillä on loppukiriä vaille oma unelmien koti... rankkaa katsottavaa itselle kun on niin iso talokuume mutta miehellä taas ei joten aika kaukaisesta haaveesta on kyse.... tsemppii viimeistelyyn ja synttärisuunnitteluun!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Oi että, talokuume on paha! Se on kuin vauvakuume, paha saada pois mielestä. Kurjaa, jos ei ole sama haave... ehkä voisitte kierrellä ihan muuten vaan talonäytöissä ja jos saattuu löytymään joku mieletön talo, niin eihän sitä tiedä jos mieskin innostuisi sitten? :)

      Oon taas moneen kertaan lukenut Murun synttäripostaukset, oot laittanut taas kaiken ihan viimeisen päälle! Upeeta. Sain hyvää inspistä omaan synttärisuunnitteluun. :)

      Poista
  5. Täällä ilmoittautuu myös yksi blogisi tiivis seurailija ja kuvien ihailija :) Hurjan ihana ja kaunis koti teille tulee! Koittakaahan vielä jaksella painaa, kyllä se sitten palkitaan - I know! T: Anni (se Kaisan kaveri) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hauskaa! Kiitos Anni ja kiva kun kommentoit, niin tiedä ketkä kaikki siellä oikein lueskelee. Itse en blogista juuri hiisku, mutta Kaisa on ahkera mainostaja. :D Yritetään jaksaa painaa, edessä viiden viikon jättirutistus, saa nähdä heltiääkö sitten muuttolupa vai joudutaanko hetkeksi vielä evakkoon.

      Poista
  6. Tawunen, mä vahingossa poistin sun kommentin! :( Julkaisin näitä puhelimella ja sormi osui "poista"-nappiin kun piti painaa "julkaise"! Mutta luin sen onneksi, kiitos! <3

    VastaaPoista
  7. Hei. Löysin viimein tieni sinun blogiisi. :) Aivan ihanan valoisa ja herkku. Hempeän söpö. Ja teidän valmistuva raksa on todellakin jo koti. <3 Hienosti olette jaksaneet urakoida näissä helteissä. T. Anna-Riikka Tampereelta Kaisan vinkkaamana ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka, kiva kun löysit (kuten Annille ylempänä kirjoitinkin, Kaisa on kova vinkkaileen, hihii) ja vielä kivempi kun jätit kommentin! Kiitos kauniista sanoista. ♥ Hiki on kyllä virrannut, mutta pakko jaksaa puristaa vielä vähän...se on meille jo nyt niin rakas talo, etten malta odottaa mitä sen onkaan sitten valmiina.

      Poista
  8. Ihanaa, että teillä on koti jo noin pitkällä!! Onnea! Ihana loppukiri, saatte viettää synttäreitä omassa kodissa! Me kuumeisesti etsimme tonttia, nyt ollaan kallistumassa sen talon rakentamiseen... iik!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, ihanaa! Hyvä päätös, jee, hyvä te! Voin nyt näin ihan kokemuksesta sanoa, että rakentaminen on ollut to-del-la raskasta, mutta ei kyllä tippaakaan kaduta että siihen ryhdyttiin. Ja nyt jo, vaikka vielä on hommaa vaikka kuinka, tuntuu että se on täysin kaiken arvoista. Me saadaan ihan oma koti, itse tehty, juuri meidän näköinen. Tunneside on jo nyt valtava ja arvostan jokaista nurkkaa niin paljon. Puhumattakaan siitä, että ollaan tehty lapsuudenkotia omalle lapselle. ♥

      Toivottavasti kirjoittelet teidän talojutuista (tonttihausta, talon suunnittelusta...) blogiin pian!

      Poista
  9. Niin ihania kuvia postukset täynnä.. En nyt kehtaa joka tekstiä tykittää kommentein, mutta ehdottomasti jään seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olipa kiva kommentti. Tervetuloa mukaan matkaan! :)

      Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)