torstai 26. helmikuuta 2015

Kevättä kohti

Heissan hei ja vau, helmikuun viimeisiä päiviä viedään! Kohtahan on maaliskuu - kevään ensimmäinen virallinen kuukausi. 

Kuten taidatte tietää, on tämä alkuvuosi tuntunut tosi raskaalta. Todenteolla odotan jo kevättä. Valoa, energiaa, luonnon vihertämistä... ja meidän rakentamisen osalta autotallin sokkelin muuraamista ja sitä myöten täyttöjä, joka taas tarkoittaa että saadaan vihdoin pyytää kaivurikuskimme tasoittamaan loputkin pihasta. Tulevan kesän tavoite on ulkohommien osalta ensinnäkin saada talon ulkovuori valmiiksi. Sitten pihan osalta ne tasoitukset, pensasaidan istuttaminen, nurmikon kylväminen ja sitten ehkä loppukesästä voisi miettiä muutamaa puuta ja pensastakin. 

Jos jostain kumman syystä jää energiaa ja aikaa (!!), niin olisihan se ihan mahtavaa saada terassitkin tehtyä... etenkin talon takaosan lasiterassi, 25m2 tilaa joka on tällä hetkellä täynnä puutavaraa ja villapaketteja. Tosi kiva näky olohuoneen suurista ikkunoista...

Me ollaan nyt vietty koko perhe talvilomaa tämä viikko. Itsellekin ihanan kevyt paluu töihin, kun ehdin olla alle kaksi kuukautta hommissa kun sai taas viikon lomailla. Ensi viikolla päättyy miehenkin kahden kuukauden loma ja hän palaa myös töihin.  Meidän pieni tyttönen menee tämän takia sitten hoitoon, niisk! Saimme tosin paikan aivan ihanan oloiselle perhepäivähoitajalle. Onneksi tytsy ei joutunut vielä päiväkotiin, itsestä tuntuu että se olisi ollut liian iso muutos tuolle vasta 1,5 -vuotiaalle, joka on ollut lähinnä äidin ja isin kanssa kotona. :) Nyt pääsee toisen kotiin, vähän kuin kylään ja kavereina on vain kaksi pientä tyyppiä, joten ihan hyvä aloitus. Ehkä sitten joskus isompana voidaan miettiä päiväkotia, mutta ei vielä pitkään aikaan. Nämä on kuitenkin niin yksilöllisiä, se mikä sopii toiselle, ei ehkä sovi toiselle. Meille tämä tuntuu nyt oikealta. 

Lohtua meille vanhemille tuo myös se, ettei tyttö joudu olemaan hoidossa "koko" päivää kuin harvoin, eikä joka viikko edes viittä päivää. Niinä päivinä kun menen iltavuoroon, hän menee vaan pariksi tunniksi leikkimään, kunnes isi jo tuleekin töistä ja hakee tytön kotiin. Kuulosta omaan korvaan ihan hyvältä. :)

Huomenna mennään tytsyn 1,5 -vuotisneuvolaan, onpas kiva kuulla tuoreet mitat. Sitten vielä viikonlopun yli nautiskellaan ihanasta perheajasta, kunnes maanantaina koittaa paluu arkeen. No, ei se mitään, kohtahan voi jo miettiä kesälomaa! ;)

Oikein paljon energiaa sinne! ♥

1 kommentti :

  1. Mukavaa kuulla teidän kuulumisia! :) Kyllä noista kukista tuleekin jo keväinen olo! Ihana vaihtaa keväiseen ilmeeseen koko koti ja odottaa lumen alta paljastuvaa nurmikkoa. :) Uudella tontilla on varmasti hommaa luvassa koko kesäksi, varmasti tulee kivannäköistä!
    Kiva, kun Hilla pääsee pienempään hoitopaikkaan. Tuntuisi itsestäkin hurjalta laittaa puolitoistavuotias päiväkotiin, toki se joillekin sopii ihan hyvin. Vaikka meidän neiti on rohkealuonteinen ja uskon, että varmasti pärjäisi isommassa hoitopaikassa, on silti parempi mieli viedä perhepäivähoitoon.
    Oikein mukavaa kevään odotusta! :) Toivottavasti teilläkin olo kevenee! :)
    Anniina

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)