maanantai 4. marraskuuta 2013

Vauvauutisia ja vauva-arkea


(Kuva: Pinterest)

Hih, ei sentään meille vielä seuraavaa. ;)

Siskoni synnytti eilen aamulla terveen tyttösen ja näin ollen Hilla sai kolmannen serkun. Samalla minusta tuli myös täti kolmannen kerran! Ihanaa. ♥

Innolla odotan että pääsen nuuhkuttelemaan uutta vastasyntynyttä, mutta samalla olen hieman kauhuissani. Juuri meidän oma pieni oli ihan mini, niin hento ja hauras. Nyt luulen, että hän kasvaa silmissä, kun rinnalle laitetaan pikkuinen serkkutyttö. :')

Juhlapäivä on muuten täälläkin, tänään Hilla on jo kahden kuukauden ikäinen. Tyttö on kasvanut kovasti ja seuraa tarkasti ympäristön tapahtumia. Sylissä on paras paikka ja muutenkin hän viihtyy siellä, missä tapahtuu. Vatsallaan tyttö jaksaa olla jo pitkiäkin aikoja ja pää pysyy tarkkaavaisesti pystyssä. Selällään maatessa kädet ja jalat vispaa vimmatusti ja hän pyörii silloin kuin mikäkin hyrrä. Enää häntä ei uskalla jättää pötköttelemään ihan mihin vaan, putoamisen pelossa.

Meidän kaksi kuukautta kestänyt vauva-arki on mennyt hienosti. Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä tästä. Ehkä olimme varautuneet suureen muutokseen ja haastavaan vauvaan? Hilla on hirmuisen rauhallinen ja helppo. emmekä ole juurikaan muuttaneet elämäämme vauvan myötä. Toki, aikataulut pyörii Hillan aikataulujen ympärillä, mutta muuten olemme eläneet pitkälti kuten ennenkin. Paljon olemme rauhassa kotona, mutta paljon olemme olleet myös menossa. Hilla rakastaa autoilua ja ulkoilua. Se, että täysimetän häntä, helpottaa paljon. Vauvan ruoka kulkee aina lämpimänä mukana. Toisaalta, hän juo myös pullosta, jolloin se vapauttaa minua käymään vaikkapa kampaajalla, kunhan pumppaan maitoa pakastimeen. Mieheni on ihan loistava isä ja on mielellään vauvan kanssa kahdestaan. 

Nyt toivon saavani Hillan nukkumaan pienet päiväunet, jonka aikana ajattelin mennä siivoamaan parveketta. Käytiin eilen tytön kanssa Ikeassa ja haettiin vähän talvisomisteita parvekkeelle; taljaa, kynttilää ja sen sellaista. Aika siis laittaa parveke syysasusta talviasuun... ja parin viikon päästä lisään sinne jo joulua. ♥

6 kommenttia :

 1. Ihanaa että teillä on mennyt mukavasti ja tytöllä on niin kaunis nimikin <3 Ystäväni vauva on samanikäinen ja heillä on niin paljon haastetta riittänyt, onneksi pikku hiljaa parempaan suuntaan ovat menossa. Mukava kuulla että ns. helppojakin vauvoja on olemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei voitaisi kyllä olla nimivalintaan tyytyväisempiä. :) Kurja kuulla, se on jännä kuinka erilaisia kaikki vauvat voivat olla. Onneksi heillä varmaan koko ajan helpottaa, kun vauva kasvaa.

   Osataan kyllä olla kiitollisia siitä, kuinka hyvin tosiaan kaikki on mennyt. Luonnostaan tyytyväinen vauva ja meidän rento asenne vanhemmuuteen varmaan on toimiva kombo. Tosin on varmaan yksilöllistä, millaisena pitää ns. helppoa. Kyllä täälläkin univelkaa on, toissa yönä tuli herättyä lähes tunnin välein... mutta jotenkin olin niin varautunutkin siihen, joten hyvin sen on jaksanut. Viime yönä herätyksiä oli vain kolme, jihuu! :) Hilla on niin huipputyyppi kaikkine ilmeineen ja eleineen, että häntä katsellessa väsymys unohtuu.

   Olipas kiva kuulla susta, Tuuli! Innolla odotan iloisia uutisia sieltä. ;) ♥

   Poista
  2. Joo no kait nyt voi jo sanoa että sitä odotellessa millainen vauva meille on tulossa alkukesästä <3 Vähän tässä vielä jännäillään kun vasta rv 9 mutta eiköhän vauveli elossa ole ainakin tästä pahoinvoinnista päätellen :)

   Poista
  3. Voi miten ihanaa, onnea hurjan paljon!! ♥ Enää pari viikkoa niin pääsette kurkkiin pikkuista ruudulta. :') Hirmuisesti tsemppiä sinne ja toivotaan, että olokin helpottaa hiljalleen. :)

   Poista
 2. Onkohan multa jäänyt tännekin onnittelut antamatta? Mutta joka tapauksessa hurjasti onnea uudesta tyypistä, mahtavasta nimestä ja tuoreesta serkusta <3 terkuin se hääpäiväkaima ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)