maanantai 16. kesäkuuta 2014

Edistystä

Se on kesäkuu jo pitkällä, apua! Kesäisin monet blogit vähän hiljenee, eikä tämä näytä olevan poikkeus. Siinä missä ennen ehdin viettää koneella päivisin ajoittain paljonkin aikaa, menee nykyään useampikin päivä edes avaamatta tietokonetta. Tietokone on meillä kaupungissa ja itse tulee oltua uudella kodilla lähes joka päivä. Mitä pidemmälle raksa on edistynyt, sitä enemmän siellä on sellaisia hommia, joita minäkin pystyn yksinäni tekemään, sekä tytön unien aikaan että myös hänen ollessa hereillä ja seuratessa vierestä. 

Mitä otsikkoon tulee, niin edistystä on tapahtunut parissakin asiassa. Toinen on taloprojekti ja toinen on Hilla. :D Tytön kehitys on lähtenyt jotenkin ihan vyörymään... voisko ajan pysäyttää? Pitkään odoteltiin, että hän oppisi kääntymään selältä vatsalle. Kun sen ymmärsi, ei mennyt pariakaan viikkoa kun hän oppi ryömimään. Sitten hetki vain ja tyttö pönötti vankassa konttausasennossa. Siitä olikin helppo nousta polviseisontaan ja kääk, sitten ihan oikeasti seisomaan tukea vasten! Meidän vauva on jo ihan taapero. ♥ (Ja minä itkeä pillitin viimeksi tänään aamulla, kun se on niin haikeaa.)

Nyt tyttö ei muuta maltakaan kun ryömiä, kontata ja seisoskella. Vähän hän jo koittaa kävellä tukea vasten, joten aika hurjaa on ollut tuo kehitysvauhti ihan muutaman viikon sisällä.Raksa sen sijaan edistyy niin, että tuntuu välillä jo hölmöltä puhua raksasta. Kauheasti haluaisin sanoa jo KOTI. Miehen kanssa itse asiassa ollaan jo pidempään puhuttu niin, että raksa on koti ja yksiö on kämppä. :D Tuntui tyhmältä sanoa, kun oli yksiössä että on kotona, koska meidän oikea koti on aivan muualla. ♥

Mitäs siellä sitten on tapahtunut... melkein kaikki seinät on ainakin kertaalleen maalattu. Teknisen tilan ja sisääntulokuistin lattia on laatoitettu. Kolmeenkin eri huoneeseen tulevat raakalautatehosteseinät on tehty. Keittiön laastiseinät (pinnasta lähikuva alla) on valmiit, kodinhoitohuoneeseen tulevat vastaavat seinät myös melkein valmiit. Viime maanantaina saapui keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet ja kodinkoneet, keittiökaappien kokoaminen ja asentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Portaat tulee tällä viikolla. Talon ulkoseinien maalaaminen on aloitettu ja sitä tehdään tässä pikkuhiljaa. Pian voisi myös tilata kattopaneelit ja listat, niin päästään viimeistelemään tiloja.Miehen kanssa ollaan nyt vähän juostu kaupoilla, vielä on löytämättä lattialaatta kodinhoitohuoneeseen ja sekä alakerran että yläkerran kylpyhuoneisiin. Myös kylppärien seinälaatat on ostamatta, mutta ne on sentään katsottu. Yksi suuri kysymysmerkki on vielä lattia... löysimme unelmiemme parketin, sellaisen joka säväytti molempia. Sen hinta vaan on aiiivan jotain muuta, mitä ajateltiin. Useampi tuhat liikaa. Emme haluaisi venyttää budjettia äärimmilleen, joten etsimme edelleen meille sopivaa lattiaa.

Vaikka välillä on tuntunut, että ei enää jaksa niin nyt alkaa taas innostus nostaa päätään. Voisiko tätä kutsua jo pikkuhiljaa loppukiriksi? :)

6 kommenttia :

 1. Ihanaa kun olet täällä taas! :) Niin ja tietty Hilla - voi noita sen nappisimmuja <3! Joka päivä bloggeriin tullessani olen mietiskellyt, jokohan sulta olisi jo postaus tullut, ja tänään odotus palkittiin ;) Mutta mahtava kuulla, että raksa etenee ja siellähän sitä aikaa nyt kuuluukin viettää, eikä koneen ääressä luuraten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa että on odotettu! :D Olisi niin kauheasti juttuja kerrottavana ja kivoja kuvia otettuna, että ihan surettaa ettei ehdi päivitellä niitä tänne sitä mukaa kun tekis mieli. Mutta yritetään, yritetään...;)

   Poista
 2. Siis wau, laastiseinä!!! Oon niin miettinyt keittiön välitilan materiaalia ja tuohon olisi aika näppärä tai "näppärä ja näppärä", mutta aika huikee vaihtoehto! Osaisitko kertoa siitä enemmän? :)
  -l-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laastiseinä on munkin mielestä tosi upea ja sinänsä kätevä, että jos se kyllästyttää niin ainahan sen voi maalata tai vaikka laatoittaa päälle. Meillä on niitä keittiön ja khh:n lisäksi tulossa myös kylpyhuoneeseen yksi seinä tehosteeksi. Voisin tehdä siitä ihan oman postauksen, jossa kerron tarkemmin pohjatöistä, työvaiheista ja laitan enemmän kuvia laajemmastakin kuvakulmasta, mutta pähkinänkuoressa: se on ihan ohutrappauslaastia teräslastalla levitettynä. :)

   Poista
 3. Se on tosiaankin haikeaa ja ihanaa samaan aikaan kun vaavit kehittyy! Meillä on ihan sama tilanne täällä. Moona on nyt viime viikolla alkanut ihan huolella nousta kaikkea vasten seisomaan ja hassulla omalla tyylillään konttailee (nostaa aina toisen jalan kokonaan suoraksi välissä ;) Tsemppiä raksan/kodin loppukiriin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, hyvä Moona! Niin ne vaan meidänkin pienet tylleröt muuttuu ihan taaperoiksi. :') Kiitos, tsempit tulee tarpeeseen! :D

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)