keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Täällä tänään tapahtunutta

Tänään on ollut tosi väsynyt päivä. Olin eilen 11 tuntia raksalla ja se yhdistettynä aika katkonaisiin yöuniin tuntuu kropassa. Mies lähti illalla kuuden aikaan Hillan kanssa kotiin ja minä jäin vielä reiluksi pariksi tunniksi muovittamaan yläkerran kattoa. Kohta on koko katto ummessa ja koolattuna, ihanaa! Alkaa lämpö pysyä koko talossa.

Hilla meni päiväunille jo kymmenen aikaan, tosi väsynyt oli hänkin. Itse join pari kupillista kahvia, jotta sain tämän koneen käyntiin... harmi ettei se poistanut selkäsärkyä, joka johtuu siitä, että olin monta tuntia tikkailla katse katossa ja selkä ylitaipuneena kaarella. Mutta ei se mitään, teen mitä vaan että talo edistyy! Sain kuin sainkin heti aamusta tiskattua ja siivoiltua aika nopeasti, joten loput päikkäriajasta on saanut pyhittää kivalle puuhastelulle...

Mitä mä sitten oon tänään tässä parin tunnin aika puuhaillut?

Ihastellut vaaleanpunaisia tulppaaneja, jotka kävin maanantai-iltana ostamassa itselleni lohdukkeeksi siitä, kun se mun niin odottama Ikea-reissu peruuntui. 


Suunnitellut talon sisustusta, seinäpintojen materiaaleja sekä ratkonut lastenhuoneiden säilytysjärjestelmäjuttuja. (Pakko huomauttaa, että kuvassa on vanha pohjapiirros; keittiö, hormi ja sauna tulee eritavalla todellisuudessa.)

Askarrellut ystävänpäiväkortteja. ♥

Pakannut taas kerran kasan Hillan pieneksi jääneitä vaatteita varastoon odottelemaan toivottavaa seuraavaa käyttäjää. 


Neulonut Hillalle uudet, isommat tumput.


Nyt lämmitän itselleni lounaaksi eiliseltä jäänyttä lasagnea ja toivon, että Hilla jatkaa vielä uniaan niin, että saan syötyä sen rauhassa. Bonuksena toivon vielä päiväkahveja hiljaisuudessa. :)

Mies onkin tänään työpaikan sijaan koulussa ja tulee vähän aikaisemmin kotiin, kuin töistä yleensä. Arvaatteko mihin mennään sitten? Heh. Ei kai oo vaikea, koolaamaan kattoa.

Pirteää keskiviikko teille! :)

5 kommenttia :

 1. Lohtutulppaanit ovat aina hyvä idea! :) Mikä talotoimittaja teillä muuten on? Me olemme vähän katselleet talokirjoja, mutta tuntuu aivan mahdottomalta osata päättää, millaisen pohjaratkaisun haluaisimme. Ja sitten pitäisi osata valita talotoimittaja, mutta tuntuu, että niitäkin on mahdotonta vertailla.. Miten te lähditte liikkeelle ja millä perusteella päätitte toimittajan? Ilmeisesti rakennatte pääosin itse? Pieniä ovat vauvan äidin toiveet, mutta kyllä sitä tosiaan lämpimänä nautittua ruokaa ja kahvirauhaa osaa arvostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Kannustalo, joka on ollut meidän molempien haaveissa...no, aina. Sieltä löytyi heti montakin unelmataloa ja kyllä me katsottiin vähän samantyylisiä muiltakin (lähinnä Kastellilta ja olisko ollut Jetalta), mutta ei ne vaan sykähdyttäneet oikeastaan ollenkaan vaikka koitimme kyllä antaa niille mahdollisuuden. Joten emme lopulta pyytäneet tarjousta kuin Kannustalolta. Paljon halvemmalla olisi varmaan päässyt (ainakin listahintojen perusteella, ei tosin tarkemmin sitten perehdytty muiden paketin sisältöihin) mutta me ajateltiin että jos kerran rakennetaan, niin tehdään kerralla kunnollinen ja sellainen, joka tuntuu kodilta. Ei ole tarkoitus hetkeen muuttaa, ehkä sitten kun lapset on muuttaneet pois kotoa. ;) Jos teillä ei ole tällä tavoin suosikkia ja haluatte vertailla, niin suosittelen hakemaan tarjoukset ja sitten käymään ihan kohta kohdalta läpi, mitä ne sisältää. Joku voi kuulostaa kalliilta, mutta huomaattekin, että se sisältää materiaaleja paljon monipuolisemmin. Halvemmasta taas saattaa puuttua paljon, joten ne pitää sitten ostaa itse, eikä välttämättä saa yhtä edullisesti kun talotehdas saa. Meillä kuului mm. kaikki rakennuspuut, listat, paneelit, villat, ilmansulkumuovit ja -paperit, teipit, uretaanit, massat, väliovet, ulko-ovet, portaat... jonkin verran nauloja, ruuveja ja palkkikenkiä yms.

   Mutta joo, alunperin lähdettiin liikkeelle ihan ostamalla tontti. Sitten suunniteltiin Kannustalon edustajan kanssa siihen soveltuva talo (kaava kun määräsi joitain juttuja). Muokattiin erästä valmista mallia meille sopivaksi. (Kaadettiin yksi seinä ja jätettiin mm. pakettisauna pois, teemme itse toisenlaisen) Otettiin pystytys aluskatteeseen saakka, eli käytännössä ulkoseinät tuli elementteinä, sisällä oli tukipilareita ja pari tukiseinärunkoa, päänpäällä aluskate. Eli meidän vastuulla on sitten kaikki muu; luvat, maanrakennustyöt, perustukset, lvi, sähkö jne. ja sitten ihan lattiavalu, katto ja ihan kaikki muu rakentaminen. Vaikka talo näytti pystyksen jälkeen tosi valmiilta, niin se on kaikkea muuta. Pitkään meni tehdessä tuulenohjaimia ja eristyksiä, sitten on rakennettu välipohjaa, muovitettu, villoitettu, koolattu... Teemme itse (molempien isät apuna), sähkötyötkin mieheni tekee kun ammatiltaan sähköasentaja. Maalämpö, putkityöt ja ilmastoinnit tilattiin muualta.

   Kannustalolta tuli erittäin selkeät rakenneleikkauskuvat, joiden avulla on helppo edetä jos vaan piirustuksia osaa lukea. Meillä on se hyvä, että jos tulee ongelma, niin apu on lähellä: mun isä on rakennusmestari ja äiti rakennuspiirtäjä; eli ammattinsa puolesta pyöritellyt noita kuvia päivittäin. Kannustalolta saa myös apua, viimeksi eilen heidän edustaja kävi moikkaamassa ja kyselemässä onko ongelmia.

   Täytyy kehua Kannustaloa ihan huimasti! Tuntuu, että meistä välitetään eikä jätetty oman onnemme nojaan kunhan nimet on papereissa. Ei siis jäänyt pelkän hyvän myynnin tasolle. Ongelmia ei ole ilmennyt vääriä heloja lukuunottamatta, mutta niidenkin vaihto onnistui helposti. Laatu on ihan huippuluokkaa ja materiaalit priimaa.

   Heh, voisin puhua tästä vaikka kuinka paljon... jaksoitkohan edes lukea? :) Jos haluat enemmän tietää, niin kysy vaan. Sivupalkissa on myös tuo lomake, millä voi lähettää sähköpostia.

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon tästä kattavasta vastauksesta! Ilo lukea, tämäkin avasi minulle tosi paljon asioita. Meillä ei ole mitään talovalmistajasuosikkia, mutta onneksi nyt olemme kuulleet muutamia suosituksia. Kannustalo kuulostaa kyllä fiksulta ja reilulta..

   Meillä ei kyllä ole ihan lähipiirissä rakennusasiantuntijoita.. Tai no on sukulaisissa monta itse talon rakentanutta (ihan pitkästä tavarasta niin kuin ennen vanhaan :)), mutta asumme kaukana kotipaikkakunnasta. Eli ei oikein ole lastenhoitoapuakaan saatavilla, rakennusaikanakaan, joten kyllä meidän varmaan on järkevämpi miettiä avaimet käteen -toimitusta.. Ei riitä omat resurssit eikä varsinkaan taito, että osaisi edes seurata asioiden etenemistä. Mies on kyllä oikein kätevä ja myös kouluttautunut sähköasentajaksi, haluaisi kovasti rakentaa, mutta itse en vielä ymmärrä näistä mitään.

   Semmoinen vielä tuli mieleen, että tilaatteko siis lähes kaikki pintamateriaalitkin talovalmistajan kautta (ilmeisesti saavat halvemmalla, kuin että itse marssisit rautakauppaan ostoksille)? Ja sitten niitä toimitetaan tontille oikeaan aikaan? Ilmeisesti näissäkin on tosi paljon vaihtelevuutta talotoimittajien kesken, että mitä voi sisällyttää pakettiin..

   Sekavaa, mutta tuntuu, että alan saada jotain tolkkua ihmisten raksakirjoitusten ansiosta. Tosi kiva tietää, että voin kysellä myös sähköpostitse! :) ajattelin, että olet varmaan niin täynnä rakentamista, ettei jaksa pyöritellä samoja asioita enää! Kiitos tosi paljon!

   Poista
  3. Meillä molempien kotipaikkakunta ja myös vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset jne. ovat noin tunnin ajomatkan päässä. Sinänsä ei mahdoton välimatka, mutta kyllä juuri isäni puhui kuinka olisi helpompaa auttaa jos asuisimme lähempänä. Voisi iltaisinkin tulla auttamaan, nyt kun menee matkoihin jo se pari tuntia. :/

   Meillä tulee Kannustalon kautta kattopaneeli, lattia- ja kattolistat. Ne on Kannustalon henkeen aika näyttävät (esim. lattialista on 12cm korkea), joten haluttiin ne jo siksikin. Väliovet on Matti-Oven, mutta nekin tilattiin talovalmistajan kautta. Monesta asiasta kysyimme, että kuinka paljon hinta laskee jos jätämme jonkun tuotteen pois. Meidän taloedustaja oli niin ystävällinen, että hän kertoi, jolloin pystyimme itse laskemaan saisimmeko jostain edullisemmin. Toinen asia on, että heillä on tietty rajallinen valikoima. Me emme ottaneet saunan materiaaleja ollenkaan, sillä haluamme jotain muuta, mitä vaihtoehtoja heillä oli tarjota. Samalla hinta tippui niin paljon, että uskomme tekevämme sillä hinnalla oikein kivan saunan itse. Samoin parketin ja laatat hankimme itse. Pitkään mietimme portaita, että teemmeko ne itse, mutta päädyimme tilaamaan ne Kannustalon kautta. Sen sijaan esim. terassilaudan jätimme pois, koska heillä ei ollut tarjota niin leveää lankkua mitä haluamme.

   Eli siis Kannustalolta saa vaikka kaiken, ja yhtä lailla voi vaikka olla ottamatta kaiken. Näin karkeasti. :D Väliovet toimitettiin automaattisesti rakennustyömaalle muistaakseni 10 viikkoa talopaketin asennuksen jälkeen, mutta portaat ja kaikki nuo huonommin säilyvät (paneelit, listat) saa sitten soittamalla. Saimme jo hyvissä ajoin postissa kotiin sellaisen ison kansion, jossa on tosi selkeästi mm. kaikki ohjeet ja puhelinnumerot, mistä voi tilata ja myös numeroita eri ihmisille, kenelle voi soittaa eri asioihin liittyen.

   Voi kuule mä kerron oikeesti tosi mielelläni. Toivottavasti löydätte teille sopivan tavan saada omakotitalo! On se sitten pitkästä rakentaminen, ns. puolipaketti tai avaimet käteen; pääasia että projekti on mitoitettu oman perheen tarpeisiin. Eri elämäntilanteisiin kun sopii niin eri jutut. Me ehkä oltaisiin voitu rakentaan pitkästä, jos ei olisi ollut lapsi haaveissa ja lopulta tulossa. Hillan takia halusimme vähän helpottaa urakkaa ottamatta tämän puolipaketin.

   Mä oon niiiin tyytyväinen Kannustaloon, että siksikin on hyvät fiilikset rakentamisesta. Ei mitään moitittavaa, päinvastoin. Oon sellainen, että mielellään maksan vähän ekstraa jos saan loistavaa palvelua (ja paljon rakentajalahjoja ja joululahjoja :D) ja tässä tapauksessa saattaa olla niin. Eli olisi varmaan halvempikin talopaketti löytynyt, mutta olisinko sen suhteen näin tyytyväinen laatuun ja palveluun...?

   Poista
  4. Kiitos taas, tämäkin avarsi niin paljon!! Olemme suunnitelleet, että voisimme tehdä osan itse, esim. seinien tasoitus, maalaus, tapetointi, keittiö, lattian asennus (paitsi laatoitukset), listoitukset, siivoukset ym.. Ilmeisesti myös sähköt. Kiva kuulla, että noita paketteja voi räätälöidä aika paljon. Täytyykin mennä juttelemaan toiveistamme parin talomyyjän kanssa ja katsotaan sitten, onko mahdollista budjettiimme.. Minä olen myös sitä mieltä, että taloa rakentaessa kymppitonni sinne tai tänne ei enää tunnu siinä konkurssissa! :D Eli mielummin maksan laadusta ja varmuudesta, siitä, että on asiantuntija tukena.

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)