lauantai 24. toukokuuta 2014

Kesäelämää

Kyllä meitä on nyt hellitty upeilla kesäilmoilla! En lainkaan valita, että saan olla kotona lapsen kanssa... ei kyllä nyt työnteko sisätiloissa innostaisi. Täytyy yrittää nauttia tästä kesästä täysillä, sillä seuraavasta kesästä kun ei koskaan tiedä, olenko silloin palannut jo työelämään?





Aina välillä raksalla ollessa olen sulkenut silmät todellisuudelta. Olen ottanut piknik-huovan ja mennyt Hillan kanssa takapihalle nauttimaan lämmöstä. Piha se on rakennustyömaan pihakin. ;) Ja oma piha kuitenkin! Meillä on muuten yksi paluumuuttajakin tontilla, se näkyy vähän tuolla Hillan takana kuvissa. Punakaneliomenapuumme on palannut kotiin, hurraa! Se on toinen tuparilahjaksi saamista omppupuista vanhasta kodin pihalta. Pariskunta, joka osti edellisen asuntomme teki piharemonttia ja kaivoivat sen pois. Ystävällisesti he kysyivät, haluammeko sen itsellemme uuden kodin pihalle! Ihan mieletöntä. Eräänä sunnuntaina tässä aiemmin keväällä ostajapariskunnan mies sitten käveli omenapuu kainalossa meidän raksalle. (Matkaa on siis vain muutama sata metriä.) Huikeaa, oli ilo myydä vanha rakas koti noin mukaville ihmisille.

Omenapuun kuva on muuten jo alkuviikolta, harmi etten ole ottanut tuoreempaa, sillä kukat on nyt auennut ja ai että, ne on kauniit! Täytyy varmaan korjata asia ja taltioida kukkaloisto muistikortille.

Kasvaa meillä jotain muutakin ihanaa tuolla pihalla. Valtavan kaunis ja aika isokin lemmikki-mätäs. Lemmikit on niin herkkiä ja kauniita, poimin niistä pienen kimpun sisällekin. ♥



Vaunulenkkeilykin on ihan erilaista, kuin talvipakkasilla. Kirpeinä pakkaspäivinä kävelin rivakasti tasan sen aikaa, että Hilla nukahti. Sitten pikapikaa takaisin raksalle ja sisälle hommiin, että ei ihan jäädy. Nyt sen sijaan vauhti on rauhallisempi, hengitän kesäilmaa. Nautin tuoksuista ja lintujen laulusta. Joka päivä on tarttunut käteen myös jotain kukkia tai oksia raksalle somisteeksi. Mitähän tästä vielä tulee, kun luonto alkaa kukkia enemmän? Meillä on varmaan kukkameri raksalla.

Vaikka rakennammekin kaava-alueelle, on se silti ihanan luonnonläheistä seutua. Se siinä eniten minua ainakin kiehtookin. Kauniita paikkoja löytyy ihan vierestä, on metsää ja peltoa. Puistojakin löytyy paljon, lemppareita on muutama pieni puisto metsän keskellä. Yksi lempikohdista on yllä olevan kuvan silta, jokin siinä kiehtoo. Tuntuu ihanalta, että kohta me taas asutaan tuolla seudulla. Kävellään samoja metsäreittejä ja pellon reunoja, mitä jo neljänä kesänä aiemmin. Kaupunkihairahdus on ainakin saanut minut arvostamaan uuttavanhaa kotimaisemaa ihan älyttömästi. Se rauha ja luonnon tuoksu on aivan erilaista, mitä täällä kaupungissa.

Tälle päivälle on taas luvattu huh-hellettä. Kesällähän ei tunnetusti saa valittaa, mutta toivoisin vähän viileämpää. Mulle +20 astetta on sopiva. Näillä viime päivien lukemilla olo on tukala! No, eiköhän ne vähän viileämmätkin kesäpäivät vielä saavu. Auringosta sen sijaan nautin! Oi, miten se piristää. 

Ihanaa viikonloppua! 

8 kommenttia :

  1. Nauttikaa kesäpäivistä, ihania kuvia :) Me saatiin mitä ihanin tyttö ilostuttamaan kuukauden etuajassa meidän kesäpäiviä <3 Teidän tyttökin on niin ihanan iloisen näköinen aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa Tuuli, kun laitoit kommenttia! Mä nimittäin lehdestä bongasin, että nyt täytyy olla teidän vauveli, joka on syntynyt! ♥ (Kankaisten tilan Fb-sivuilta näin silloin teidän häiden kuvat ja sieltä taas hääparin etunimet ;) ) Mietin jo, että miten saan sulle onnittelut välitettyä, meinasin jo ihan postaukseen kirjoittaa! :) Löysinpä sut myös Fb:stä ja meinasin laittaa sitellä viestiä, mutten sitten uskaltanutkaan. :)

      Mutta tärkein, ihan tuhannesti onnea!! ♥ Hän tulikin sitten hurjan aikaisin. Toivottavasti kaikki meni kuitenkin hyvin ja olette päässeet kotiin viettämään kesäpäiviä? Onnellisia ensimmäisiä viikkoja uuden ihmeen kanssa, nauttikaa joka hetkestä. :') Mä ihan liikutun, "kärsin" niin kamalasta vauvakuumeesta että tulee sellainen lämmin fiilis aina muiden vauvauutisista.

      Poista
  2. On niin nättiä! :) Hyvä että voitte jo hyödyntää omaa pihaa. Kieltämättä näin kuumat kelit ovat uuvuttavia niin lapselle kuin vanhemmillekin! Vaikka nautin auringonvalosta ja lämmöstä, on kuumassa kodissa vaikea saada nukuttua! Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on tosiaan oma piha ollut jo tarpeen, vaikka ihan raksapiha onkin. :) Just toi nukkuminen, huh kun on ollut tukalaa! Täällä meidän yksiössä kun ei ole kuin parvekkeen ovi jonka saa auki ulos ja kaikki ikkunat on etelään... ei siis saa läpivetoa, joka vähän auttaisi. Puhallin hurisee täysillä päivät ja yöt. Noh, ensi viikolla näyttäisi vähän viilentyvän. Tilaisin sellaisia sopivan lämpimiä päiviä, kevyellä kesätuulella varustettuna. ;)

      Poista
  3. Tässä kun olen blogiasi selaillut taaksepäin, niin silmäni on osunut aina enemmän ja enemmän tuohon alueeseen, jolle rakennatte. Se näyttää kovin tutulta ja voisin väittää, että mikäli Hämeenlinnasta on kyse, tiedän alueen :) Myös ystäväperheemme rakensi sinne juuri talon. Itse olen siis myös kotoisin Hämeenlinnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta, pieni maailma! Varmasti on helppo tunnistaa alue, jos täältä päin on. :) Jännää, nyt mua kiinnostaa ihan että mihin tänne he rakensi... :) Harmi, sulla ei ilmeisesti ole itsellä blogia? Olisin heti tullut lukemaan! :D

      Poista
  4. Hihii :D Juu tosiaan, mulla ei omaa blogia ole. Tuntuu, että muiden aikaansaannosten lukemiseen menee jo ihan riittävästi aikaa :D Mutta meilläkin mahdollisesti alkamassa rakennusprojekti, niin olen kyllä pohtinut, josko perustais jonkun raksablogin - mutta en tiedä sitten, ehtisikö sitä päivitteleen, kun kaikki aika menisi raksalla :D

    En viitsi täällä tosiaan mitään osoitteita laitella, mutta onko sulla esim. spostia, niin voin sinne laittaa? :) Ties vaikka oisitte naapureita! Tosin mielestäni en tollasta teidänlaista Kannustaloa oo siinä ihan vieressä nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että aikaa tämä harrastus vie... ja kuten huomaat, en oo taas pitkään aikaan ehtinyt kirjoitella, saati lukea muiden blogeja! Olispa enemmän aikaa! Meillä tapahtuu raksalla nytkin niin vauhdilla, että se on juuri niin kuin mietitkin, ei sitä sitten ehdi tänne niin päivitellä vaikka mieli tekisi ihan kauheasti.

      Tuossa mun blogin sivupalkissa on tuollainen yhteydenottolomake, sitä kautta laitetut viestit tulee mun omaan sähköpostiin. Jos viitsit, niin laita, kiinnostaa kovasti! :)

      Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)