maanantai 27. tammikuuta 2014

Samaa vanhaa tarinaa ja uusia raksakuvia

Viikonloppu raksailtiin taas perinteisesti... miten musta tuntuu, että mun elämä kulkee jotenkin samaa rataa koko ajan? ;) Osaatte varmaan arvata; lauantaina oli mun isä raksahommissa kanssamme, sunnuntaina puolestaan mieheni isä. Hilla on nyt parvekkeella päiväunilla, minä olen tässä aamupäivän siivoillut ja laitoin pyykkikoneen pyörimään, kohta ajattelin leipoa (koska herkkuhammasta kolottaa). Laitan pyykit kuivumaan. Ompelen, jos ehdin. Ei siis mitään uutta kerrottavaa. ;)

Paitsi, että raksalla on jotain uutta! Nyt on jotenkin kiva vaihe menossa, kun tulee näkyvää eroa nopeasti. Välipohja on nyt siis koolattu, paperit laitettu, villoitettu ja yläkerran lattia lähes kokonaan laudoitettu. Appiukko teki eilen kunnon väliaikaiset rappuset, niin ei tarvitse tikapuilla kiipeillä. Yläkerta on edistynyt lyhyessä ajassa paljon, vaikka tosi raakilehan se vielä on. No, kohta kun saa muovittaa katon ja levyttää lattian, niin on jo ihan eri näköinen. Sitten voikin jossain vaiheessa alkaa tehdä väliseiniä.


Alla muutama kuva yläkerrasta, en oo tainnut sitä ennen täällä näyttääkään?

Kuvassa oikealla Hillan huonetta, vasemmalle jää minun ompeluhuoneeni. Tuolla levyjen takana on kiva pikkuikkuna, jonka eteen olen miettinyt isoja lattiatyynyjä. Kuvittelisin, että Hilla tykkää leikkiä siellä matalassa tilassa ja katsella ikkunasta ulos. Tuohon vinoon kattoonhan voisi laittaa vaikka jonkun verhon eteen ja tehdä sinne pienen majan sillä tavoin. :)


Tässä puolestaan näkyy aulaa ja perällä sitten se minun ompeluhuoneeni (♥). Styroksien paikalle tulee lasipariovet (ne majailee tällä hetkellä alakerrassa ja odottaa asennusta paikoilleen), jotka aukeavat parvekkeelle. Parvekkeelta voi ihailla auringonlaskua ihan loppuun saakka, monet kerrat ollaankin jo mietitty kuinka kesäiltana istuskellaan siellä viinilasillisen kanssa, kun ollaan saatu Hilla nukkumaan.


Kuvassa osa meidän makuuhuonetta. Se on kohtalaisen suuri, koko talon mittainen. Kuvassa näkyvän vinon katon alle tulee mieheni vaatehuone, omani tulee sitten vastakkaiselle puolelle. Aika kivaa saada omat vaatehuoneet. Makkaristamme aukeaa pariovet aulaan.

Sellaiselta näyttää yläkerrassa juuri nyt. Alakerrassa seuraava isompi juttu on kantavien väliseinien muuraaminen. Tiilet tarvitsisi tilata. Takka ja puuhella on myös nyt ajankohtaiset, olemme päättäneet takkamallin mutta ajattelimme pyytää pari tarjousta ja sitten tilata. Minun homma on alusta asti ollut hukkapuiden pätkiminen polttopuiksi ja niitä onkin kertynyt valtavasti. Joten takkaa odotellessa, niin voi jo raksa-aikana pitää siellä tulta. 

Kokkailtiin pitkästä aikaa raksalla, yleensä teemme täällä kaupungissa ruoan valmiiksi ja se sitten vain lämmitetään raksalla. Meillähän on siis oikein kunnon keittiö raksalla! Löytyy uuni kahdella levyllä, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi pakastinlokerolla... kattilat, pannut ja kupposet toki myös. :) Mieheni rakensi tuonne keittiöön (joka siis sijaitsee tulevan oikean keittiön paikalla) hyllyn, jossa säilyy kivasti kuiva-aineet jne. Naputin siihen vielä nauloja, joista on kätevää laittaa kupit roikkumaan. Hilla tykkäsi istuskella vaunuissa ja katsella äidin ja isin puuhastelua. :)

Koska meistä on kiva tehdä myös raksasta viihtyisä, löytyy keittiöstä myös sisustusvalosarja, kynttilöitä ja onpahan pöydällä koristeena myös ihana lehtikuusenoksa. Arjen estetiikkaa sanon minä!

Sellaista meillä siis uudella kodilla. :)  Palataan ensi kerralla taas toisilla aiheilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)