lauantai 18. tammikuuta 2014

Virkatut dominokeksit

Hillalle on tulossa tulevaan omaan huoneeseensa leikkikeittiö, tai ainakin Brion valkoinen hella ja siihen kaveriksi itsetehty pöytätaso sekä jokin kiva pieni hyllykkö. Olen pikkuhiljaa aloittanut keittiöön tulevien herkkujen valmistamisen, sillä en ole aina mikään maailman aikaansaavin, vaikka välillä tuotoksia tuleekin vauhdikkaasti.


Ennen joulua virkkasin tällaisia dominokeksejä, joihin sain idean jostain päin blogimaailmaa. En kyllä yhtään muista mistä, pahoittelut... Mitään ohjeita en käytä koskaan virkatessa, enkä neuloessakaan, joten omasta päästä jälleen sovelsin. Hauskoja tuli! On sekä vanilja- että mansikkatäytteisiä. ;)

Jonkin verran olen myös virkannut lakuja, tavallisia ja sitten niitä Englannin lakuissa olevia kolmikerroksisia. Niitä tosin ei voi Hillalle antaa vielä pitkään aikaan, kun ovat niin pieniä... mutta tulevaisuuden varalle kuitenkin.

Seuraavaksi herkkupuolelta työn alla olisi donitsit, muffinsit ja jäätelöt. Ruokiakin voisi alkaa tehdä, ainakin paistettu kananmuna olisi helppo, samoin porkkana. Aina innostun, kun alan suunnitella näitä! Oikeasti taitaa vain mielikuvitus olla rajana, koska näitä on tosi helppo tehdä. Eikä se nyt ole niin justiinsa, vaikka ei olisi ihan mallikelpoisia, varmasti kelpaa lapsen leikkeihin ja itse pidän arvossaan aina itse tehtyjä juttuja. Osan jutuista aion kyllä silti ostaa ihan kaupasta, esimerkiksi täällä on tosi kivoja puisia ruokia ja herkkuja. Ja ihanat maitotölkit, ne mun täytyy ainakin tilata!

Hillan keittiöön ajattelin myös metsästää kirpparilta kivoja astioita, kauniita mutta edullisia, jolloin ei niin haittaa vaikka menisi rikki leikin tiimellyksessä. Pieni leipurineiti tarvitsisi varmaan myös essun, ja keittiöpyyhkeitä, ne on onneksi helppoja ommella. Muistaakseni Ikeasta löytyisi puolestaan kiva setti vispilöitä ja kauhoja.

Muistan, että kauppa- ja kokkausleikit oli lapsena omia suosikkejani. Toivottavasti oma tytärkin niistä innostuu, ainakin annan mahdollisuuden innostumiseen tarjoamalla tarvittavat välineet. ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)