sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Herkkulastut

Äitini toi eilen raksalle tullessaan (kaiken muun lisäksi) suussa sulavan herkullisia, tekemiään kauralastuja. Enkä huijaa, ne ihan oikeasti suli suussa! Supernam...

Lastut alkaa jo uhkaavasti loppua, en vaan voi lopettaa niiden syömistä. Otan yhden, otan toisen. Loputon suo. Ajattelin tänään, että leivon niitä lisää aikani kuluksi. Samalla oli ajatus, että niitähän voisi tarjota keskiviikkona kylään tuleville appivanhemmille. Meillä ei sattunut olemaan kaurahiutaleita, mutta tein neljän viljan hiutaleilla ja vähintään yhtä herkullisia tuli. Koska nämä nyt ei ole aitoja kauralastuja, niin ristin ne herkkulastuiksi. ;)


Herkkulastut

75g sulatettua voita
2 dl hiutaleita
1½ sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata voi ja kaada hiutaleet joukkoon. Sekoita.
2. Sekoita joukkoon sokeri (itse vähensin tavallisen sokerin määrää ja korvasin osan vanilliinisokerilla, NAM!), muna ja jauho-leivinjauheseos.

Nosta taikinasta teelusikalla nokareita leivinpaperille ja paista 175 asteessa kunnes lastujen reunat alkaa tummua. Uunista riippuen n. 6-8 minuuttia.

Lastut leviävät reilusti paistaessa, joten jätä tilaa.

Anna hetki jäähtyä ja herrrkuttele! :P

Mummi ja pappa, en tiedä saatteko sittenkään näitä lastuja keskiviikkona, kun ne näyttää katoavan rasiasta aika kovalla vauhdilla. Näiden kanssa sopisi muuten ihan täydellisesti kunnon kuuma kaakao, mieluiten ehkä termospullosta mukiin kaadettuna, ulkona tuolla kirpeässä pakkassäässä.

Makoisaa sunnuntain jatkoa! ♥

5 kommenttia :

  1. Varmasti herkullisia! Jos kokeilet joskus itse tehdä niin suosittelen tekemään intiaanisokeriin ja puolikarkeisiin spelttijauhoihin. Niistä tulee tosi hyviä niinkin:) ihanat juhlat olet järjestänyt miehellesi! Meillä mies täyttää vuosia ensiviikolla. Odotan innolla,että pääsen hänelle yllärisynttäreitä<3 ihana järjestää juhlia rakkaille! -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi vinkistä! :) Mun on jo ties kuinka kauan tehnyt mieli siirtyä kokonaan intiaanisokerin käyttäjäksi, mutta oon päättänyt et kulutan ensin kaapissa olevan tavallisen valkoisen pois ennen sitä. Ja speltti kiehtoo myös, nyt pitää kyllä mennä kauppaan ja kokeilla, jos kertaa toimii näissäkin! ♥ Oi kivaa, juhlien järjestäminen on kyllä huippua! Onnea sinne, täälläkin mies täyttää ensi kuussa vuosia... mitähän sitä keksis? :)

      Poista
    2. Kannattaa siirtyä inkkariin. Käytään enää valkoista sokeria rahkan maustamiseen sillä inkkari ei näytä kivalle valkoisessa rahkassa:-D speltin makuun ja puhtauteen oon jäänyt ihan täysin koukkuun! Jos oot yhtään kiinnostunut ko.tuotteista niin suosittelen kurkkaamaan Olgan kotona blogia<3 saan sieltä paljon inspiksiä! Mä oon kutsunut miehen parhaat ystävät meille salaa miehen tietämättä mitään. Hän luulee,että vietämme juhlia ihan vaan kaksin! Olisiko muuten mahdollista saada jotain postausta tai vinkkejä teidän häistä? Omat häät on tulossa ja olisi ihana nähdä kuvia teidän häistä jos sais jotain inspiksiä<3 ainakin sinun sisustus kuvista saan paljon vinkkejä omaan kotiin! Toivottavasti ei tullut paljoa kirjoitusvirheitä. Puhelimella on niin vaikea kirjoittaa:)

      Poista
    3. Hihii, hassua, oon ihan Olga-fani! Sen ohjelman kautta innostus noihinkin syttyi kunnolla. Muutama vuosi sitten siirryttiin täysin ruususuolan käyttäjiksi, mutta muissa on vielä parantamisen varaa. Tulispa Olgan kotona -ohjelmasta uusia jaksoja!
      Voi, miten ihanaa, sun mies on varmaan onnessaan! Tulee taatusti kivat juhlat. ♥
      Ihana kuulla, että oot saanut inspistä, toki voin postata häistäkin. Itse asiassa luonnoksissa roikkuukin yksi hääpostaus, jota en vaan ole julkaissut. Kerro toki, jos joku juttu erityisesti kiinnostaa (koristelu, puku, kukat jne.), vai ihan vaan kaikkea yleisesti? Onnea tulevan naimisiinmenon johdosta, koska teillä on häät? :)

      Poista
  2. Hassua tosiaan! Olga on kyllä niin ihana!<3 Voi kunpa voisin elää joskus samanlaista elämää maaseudulla. Olitkin näköjään jo kirjoittanut häistänne yhden postauksen. Kiitos ihanista kuvista! Halusin juurikin kurkistaa teidän teemaan ja koristeluihin<3 Olen päivämäärä friikki ja haluamme mennä naimisiin samana päivänä kuin mieheni vanhemmat. Se sattuu lauantaiksi vasta vuodelle 2016. Oon outo,tiedän sen! Mä niin tykkään,että tietyillä asioilla on merkityksiä:) olemme olleet kohta 10vuotta yhdessä niin ajattelimme,että kyllä kaksi vuotta menee vielä ihan avoliitossakin. Suurempi haave tällähetkellä on,että meistä kahdesta tulisi kolme<3

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)