tiistai 25. maaliskuuta 2014

Tylliruusukkeen ohje

Muistatteko vielä tämän postauksen, jossa jaoin vinkkejä ihan tavallisten bodien ja neuleiden piristämiseen? Neuleita piristin itsetehdyillä tylliruusukkeilla ja sainkin toiveen sellaisen ohjeesta.

Tylliruusukehan syntyi vähän kuin vahingossa, koitin vaan että mitenköhän se onnistuisi. Oivalsin niin superhelpon tavan tehdä tuollainen suloisuus, joten ehdottomasti laitan nyt mielelläni vinkin jakoon! Varmaan näitä voi tehdä monin eri tavoin, mutta minä teen näin:

TYLLIRUUSUKE

1. Leikkaa suorakaiteen mallinen suikale tyllistä. Mitä leveämpi suikale, sen suurempi ruusuke halkaisijaltaan, samoin mitä pidempi sen pöyhkeämpi. Omani on 10cm x 50cm. Runsautta saa myös laittamalla kaksi kaitaletta päällekkäin.2. Pujoittele ompelulankaa tyllin läpi pitkittäissuunnassa, 1cm alta - 1cm päältä.3. Kiristä lanka, jolloin tyllistä muodostuu pallo.


4. Ompele keskelle nappi ja tadaa - valmis!Tästä ei varmaan voi käsityö helpommaksi mennä? Jos teette tylliruusukkeita tällä ohjeella, niin olisi kiva jos laittaisitte mulle linkkiä kommenttiboksiin, niin tuun kurkkamaan teidän tylleröitä.

Olisko teistä kiva jatkossakin saada tällä tavoin ohjeita helppoihin, kivoihin käsitöihin?

4 kommenttia :

 1. Ihana, herkkä ja helppo! Olisi tosi kiva saada ohjeita. Minulla ei ole mielikuvitusta käsitöihin ilman ohjetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ohjeet kiinnostaa, täytynee siis yrittää sellaisia aina väsätä. :)

   Poista
 2. Ihana! Ja vieläpä helpon näköinen. Voisin kokeilla tuota kevään trikoopipoon. Ensin vaan pitäisi saada se trikoopipo aikaiseksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ensin ruusuke, niin sitten on ihan pakko tehdä pipokin että saat ruusukkeen käyttöön. ;)

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)