tiistai 30. heinäkuuta 2013

Maukasta satoa

Harmaata tiistaita!


Muhkea minä aamutuimaan yöllinen sotkunuttura päässä. :D
Tänään lähdin heti aamusta aikaisin kaupoille kiertelemään ja hoitelemaan asioita. Aika monta tuntia siinä kuluihin, tosin tässä vaiheessa raskautta tuo kävely nyt on vähän jo hitaanlaista, joten vaappumisesta johtuen ehkä aikaakin kului niin paljon. Lisäksi olen sellainen haahuilija, mieskin aina naureskelee kun jään jumittaan vähän joka hyllyn kohdalle.

Ihastelin taas vaihteeksi meidän parvekkeen satoa. Muutimme siis huhtikuussa ihanasta, iiisolla pihalla varustetusta rivitalokolmiostamme pieneen city-yksiöön. Surkuttelin paljon sitä, että asunnon myymisen myötä jouduin sanomaan heipat mm. meidän omenapuille, vadelmapensaille, kasvimaille ja raparperiröykkiöille. Kukista nyt puhumattakaan. Päätin jo silloin, että parhaani yritän kasvien kanssa myös kerrostalossa! Nykyisessä raksa-ajan kodissa on neliöitä huimat 29,5, mutta helpotusta tuo lähes kymmenen neliön lasitettu parveke.

Satoa saa poimia päivittäin. Yrttejä on jos jonkinlaisia, niitä käytetään ahkerasti ruokia tehdessä. Oregano, basilika, rosmariini, ruohosipuli, persilja, tilli... ja salaattia tietysti. Lisäksi parvekkeen lasitus on varmaan suuri syy sille, että kurkkuja tulee pal-jon! Isoja pötköjä saa poimia niin, ettei hirveästi ole tarvinnut kaupasta ostaa kurkkuja tänä kesänä. Tomaattia kylvin kolmea eri lajiketta (miniluumutomaatti, kirsikkatomaatti, keltainen tomaatti) ja niitäkin tulee runsaasti. Joka aamu olen saanut hakea leivän päälle tomaattia omista viljelyistä.Lisäksi meillä on ystävältäni lahjaksi saatu mansikan taimi, joka on lähtenyt myös hulppeaan kasvuun. Makoisia punaisia manssuja on saanut napsia suuhun tasaisin väliajoin.

Ei siis mennyt kesä aivan pilalle, vaikka kerrostalossa se ollaankin jouduttu viettämään! Ensi kesänä kuitenkin onneksi asutaan jo uudessa talossa ja voi pojat, mitkä pihasuunnitelmat täällä jo muhii päässä... :)

Nyt taidan oikaista hetkeksi sohvalle, kunnes alan laittaa ruokaa töistä kotiin tulevalle miehelle.

Mukavaa päivän jatkoa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)