lauantai 17. elokuuta 2013

Mietteitä

Joko nyt saa julistaa syksyn alkaneeksi? On niin mukavan viileitä ja sateisia päiviä ollut. En enää edes muista, mikä päivä se oli, ehkä torstai, kun illalla nousi todella tummia pilviä taivaalle. Vastapuolelta paistoi vielä aurinko, joka korosti sadepilvien synkkyyttä. Jotenkin mystisen kaunista... voimakas tuuli vielä korosti syksyn tuntua. Ah.

Ehkä vähän hassua, mutta alkaa jo pikkuhiljaa harmittaa meidän vehreä parveke. Jotenkin odotan että kaikki kasvit olisi tuottaneet viimeisetkin satonsa ja saisin pikkuhiljaa siivoilla kesäistä ilmettä pois. Viimeiset kurkut keräsin talteen alkuviikosta ja sain jättikokoiset kurkun varret pois. Tuli valoa ja tilaa! Mansikat tekee vaan lisää raakileita, joita punastuu lähes päivittäin... Hirmu kiva, mutta kun syysilmeen kaipuu olisi jo niin kova. Mieli kaipaisi jo kanervia, oksia, lyhtyjä, kynttilöitä... Miehelle ehdotinkin, että josko tehtäisiin nyt viikonlopun aikana pieni metsäreissu. Kauhean pitkälle vaellukselle en enää tämän mahan kanssa jaksa lähteä, mutta leppoisalle retkelle toki. Olisi kiva mennä katsomaan, joko kanervia löytyy. Samalla voisi katsastaa millaisia karuja rankoja löytyisi, niistä saisi vaikka mitä kivoja syksyisiä koristeita.

Sadepäivinä on ollut muuten hyvää aikaa vihdoin laitella vauvan hoitopistettä valmiiksi. Tämän väliaikaiskodin kohdallahan meillä on periaate, että mitään tänne ei osteta. Tai ainakin koitetaan viimeiseen asti välttää kaikkea uutta, mille ei välttämättä ole jatkokäyttöä omakotitalossa. Kylppäriin kaivattiin jotain hyllyä vauvan vaipoille, pyyhkeille ja muille tarvikkeille, joten tehtiin se itse. Vielä ajattelin viritellä siihen jotain koukkuja, mihin saa ripustettua... jotain? :) Mutta onpahan nyt hoitopisteen alku ja monta jatkoideaa mielessä, katsotaan mitä niistä toteutetaan.
Me taidamme nyt laittaa tuulipuvut päälle ja lähteä ensin käymään raksalla ja sitten toivottavasti vähän metsään. Ulkona satelee jonkin verran, mutta ei meitä ole tehty sokerista. Ainakin saa hyvin happea, täällä sisällä kun välillä tuntuu että tukehtuu, kun ilma ei vaihdu. Puuh.

Leppoisaa lauantaita! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)