lauantai 5. huhtikuuta 2014

Uusia makuja


Sain jonkin verran kuulla sitä, että kun meinaan täysimettää puoli vuotta, ei lapsi sitten niin helposti opi syömään kiinteitä. Välillä koin suorastaan painostusta, että pitäisi aloittaa jo maistelemaan muutakin. Onneksi luotin omaan äidinvaistoon ja toimin, kuten parhaaksi koin. Ihanaa, että myös mies oli samoilla linjoilla ja olemme itse tyytyväisiä siihen, kuinka toimimme. Toisille sopii toinen tapa, toisille toinen.

Puoli vuotta tyttö kasvoi pelkällä rintamaidolla tosi hienosti ja pysyi tyytyväisenä. Uudet maut hän on ottanut mielenkiinnolla ja ilolla mukaan jokapäiväiseen elämään. Koska meillä ei mieheni kanssa kummallakaan ole mitään allergioita, saimme neuvolasta luvan antaa Hillalle uusia makuja aika tiheäänkin tahtiin. Tällä hetkellä tytsyn ruokavalioon kuuluvat seuraavat maut: kaura(puuro), peruna, porkkana, parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa, bataatti, banaani, omena, päärynä, mango, mustikka. Tomaattia ja kurkkua hän myös syö silloin tällöin. Varsinkin tomaatti maistuu. Selkeästi muutenkin ollaan huomattu, että Hilla tykkää nimenomaan mauista. Esimerkiksi peruna, joka on tosi mauton, ei uppoa läheskään niin hyvin kuin muut. 


Puuron teemme ihan perus kaurahiutaleista, mitään vauvapuuroja emme ole antaneet. Mielestäni ne on vähän turhia, hyvin uppoo tavallinenkin puuro mitä syömme itsekin. Soseet olen tähän asti tehnyt itse, se on niin helppoa ja nopeaa. Kerralla tulee tehtyä isompi satsi, jota sitten olen pakastanut pieninä annoksina. Pakastustila vaan meinaa loppua kesken, mutta siihenkin asiaan tuo uusi koti helpotuksen. :)





Nyt pitäisi jo antaa muutakin kuin kasviksia ja hedelmiä, ajattelimme aloittaa kanalla. Kanan jälkeen vuoroon tulee kala ja liha. Yhtenä päivänä syötiin miehen kanssa appelsiinilohkoja ilman sitä "nahkaa" ja Hilla halusi maistaa myös. Iloinen hymy huulilla tyttö imeskeli lohkosta kaiken mehun. :D Kummisetä antoi myös sitruunaviipaleen ja sama juttu, ei ilmekään värähtänyt kirpeydestä, vaan lisää lisää! Odotan jo innolla kesää, kun saa tuoreita kotimaisia marjoja, eikä tarvitse turvautua pakastealtaiden antiin. Kotimaiset mansikat, vadelmat, mustikat, karviaiset... ai että! Ja hillat toki! ;)

Tähän asti tytölle ei ole tullut mitään oireita mistään ruoasta ja kaikki on uponnut iloisesti. Näyttää olevan aika lailla ruokahalu kohdillaan. :D Ihanaa, jos säästyy allergioilta ja on kaikkiruokainen, se helpottaa elämää niin paljon. 


Kuten jo mainitsin, olen tehnyt kaikki ruuat itse, mutta en ole niin ehdoton ettenkö voisi esimerkiksi reissussa tai kylässä antaa valmissoseita. Mummikin oli viime kyläilylle ostanut kaupan soseita ja hyvä niin, sillä otin liian vähän omatekemää mukaan ja sitten annoimmekin kaupan mango-päärynää lisäksi. Ihan hyvin maistui sekin. Periaatteesta kuitenkin pyrin tekemään ruuat itse, sillä emmehän me itsekään juurikaan osta kaupasta eineksiä. Haluan lapsellekin tarjota puhtaita makuja, tuoreista raaka-aineksista.

Nyt vaan toivotaan, että ruokailut sujuu vastedeskin yhtä hienosti. Ja hei, mikäs nyt on ruokaillessa, kun on uusi komea syöttötuoli. :) Hilla näyttää niin isolta tytöltä jo, kun hän istuskelee pöydän äärellä. Ostosreissulla tarttui mukaan myös setti noita Ricen melamiinimukeja. Hilla juo ruuan päälle vettä mieluiten ihan tavallisesta mukista ja nuo on just hyviä. Keltainen ei kyllä ihan oo mun juttu, vihreäkään ei täysin hivele silmää... mutta eiköhän nekin käyttöön tule.

4 kommenttia :

  1. Meillä ihan sama! Kaikki maistuu eikä ole tullut reaktioita mihinkään, se on tosiaan helpottava asia! Ja samoiten oon tehny ruoat ite, mutta voin ihan hyvin antaa kaupankin purkeista. On vaan kiva tehdä tollasta ruokaa kun on niin maailman helpointa :) Onko teillä jotain lemppareita? Me ei olla käteen annettu vielä mitään paloja ruokaa. Millon te alotitte? Ja musta oli vähän outoa, että neuvolan täti sanoi että ei vettä mihinkään tartte, ettei sitä tartte antaa. No ei olla annettu, mutta kuulostaa hassulta, että tyyppi ei saa ekaan vuoteen ollenkaan vettä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sielläkin on hyvän ruokahalun omaava typy! :) Ja ihan samaa mieltä just helppoudesta, tuntuu hassulta että kantais kassikaupalla purkkeja kotiin, kun on niin paljon helpompaa tehdä itse isoja satseja. Mutta onhan se kiva totuttaa myös kaupan soseisiinkin, että tottuu myös niihin, kun joskus ne voi olla käteviä.
      Täällä on hedelmistä lemppareita päärynä ja mango, kasviksista parsakaali ja bataatti. Vaikka aika tasavertaisia on kyllä kaikki. ;) Ja kaurapuuro uppoo aina hyvin! Mites siellä?
      Me ollaan annettu siitä heti puolen vuoden paikkeilta käteenkin ruokaa, kun toinen vaikuttaa niin innostuneelta. Hyvin sujuu, tuntuu että sitä meinaa ihan aliarvioida tuota tyttöä. :)

      Vesi taitaa jakaa vähän mielipiteitä... meille sanottiin että ihan hyvin voi antaa. Musta on kiva, että saa vähän huuhtoa suuta välillä, välillä tuntuukin siltä että kun vähän juo vettä niin ruoka maistuu paremmin. Oon järkeillyt että en mä itsekään tykkää syödä kaikkea putkeen, vaan juon välillä. En tiedä, antaisinko korvikemaitoa sitten veden sijaan, jos sitä käytettäis. Nyt kun imetän, niin olis hassua siinä välissä imettää. Oon päätynyt siihen, että ruoan kanssa vettä ja imetys sitten ihan omana juttunaan. Mikä kellekin on paras ratkaisu, nää(kin!) on niin henkilökohtaisia ja kaikilla tuntuu olevan omat mielipiteet. :)

      Poista
  2. Meilläkin bataatti on lemppari. Kesäkurpitsa vähän tökki alkuun - ja yllättäen omena, mutta menee nekin nyt. Parsakaali on seuraava mikä otetaan kokeiluun :) Moona täyttää about kuukauden päästä 6kk joten ehkä mekin voitais alkaa kokeilla antaa jotain käteen kun se niin intona kaikkeen tarttuu - ja laittaa suuhun ;) Niin joo hei, se erohan siinä on, että meidän neiti juo sitä korviketta niin tietty se ei tarvii silleen erikseen vettä. Totta, että jos imettää niin otapa siinä sitte ruokailun joka välissä aina tissiä välimaidoksi :)

    VastaaPoista
  3. Voi kun Hilla on jo iso ja reippaan näköinen tyttö! :) Se on hyvä, että kelpaa monipuolinen ruoka. Täällä Minean lemppari on kaurapuuro mustikoiden ja vadelmien kera! Mutta itse tehty kana ei kovin maistu. Tällä hetkellä tuntuu, ettei ruoka muutenkaan meinaa (puuroa lukuunottamatta) maistua yhtä hyvin kuin ennen. Toivottavasti johtuu vain hampaista.
    Huvittavaa, että sitrushedelmät menee Hillalle niin hyvin! Anniina

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)