maanantai 2. joulukuuta 2013

Haaveiden joulu

Kuvat: Pinterestin Christmas -kansiosta

Nämä kyllä virittää tämän naisen joulufiiliksiin... oih ja voih. En malta odottaa ensi joulua, siis joulua 2014, kun pääsemme viettämään sitä meidän oman, pienen perheemme kesken. Hilla, mieheni ja minä. Sekä meidän pupujussit tietysti. ♥ Siitä olemme haaveilleet jo monta vuotta. Ei tarvitse pakata autoa täyteen tavaraa, ajella ympäriinsä stressaantuneena, eikä tarvitse jättää pupuja kotiin.

Seuraavana jouluna olemme uudessa talossa (olkootkin vaikka keskeneräinen, mutta siellä olemme). Heräämme aikaisin aattoaamuna puhtaista pellavalakanoista. Makuuhuoneessa tuoksuu siellä oleva pieni pöytäkuusi ja huoneen lasipariovien läpi kajastaa aulassa olevat jouluvalot. Hipsimme alakertaan. Hilla saa avata joulukalenterin viimeisen luukun. Laitamme takkaan ja puuhellaan tulen. Katamme kauniin aattoaamun kattauksen, johon kuuluu edellisiltana puuhellalla keitelty riisipuuro. Taustalla soi jouluradio.

Leikimme Hillan kanssa, ehkä kurkimme ikkunasta näkyykö tonttuja. Laulamme ja soitamme pianolla perinteisiä joululauluja. Menemme pihalle peuhaamaan lumeen. Laitamme pihan täyteen myrskylyhtyjä ja ulkotulia. Tarkistamme, että kauralyhde on paikallaan koivun oksalla. Valmistelemme vielä jouluruokia. Iltapäivällä, Hillan unien jälkeen, menemme koko perhe kaikessa rauhassa saunaan. Sauna ja pesutilat on koristeltu jouluisin tekstiilein, kynttilöin ja kuusenoksin. Valaistus on hämyisä. Meillä ei ole kiire, sillä luoksemme ei aattona tule muita. Aikataulua ei ole.

Apua, pakko lopettaa tämä yksityiskohtainen haaveilu, alkaa pian harmittaa enemmän, ettei kuvailemani joulu toteudu vielä tänä vuonna. Mutta vuoden päästä... ♥ 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)