perjantai 15. marraskuuta 2013

Puuhapäivä

Perjantai!

Onpas tämä viikko kiitänyt ihan hurjalla vauhdilla. Miksei talo edisty sillä vauhdilla kuin aika kuluu ja lapsi kasvaa? ;) Huomenna on taas perinteinen talkoolauantai ja hommat mitä luultavammin edistyy taas paremmin kuin viikon aikana. Tulossa on isien lisäksi myös mun äiti, ihanaa. ♥ Lisäksi pari meidän kaveria puhui, että voisivat myös tulla talkoisiin. Superia! Nyt pitäisi sitten keksiä vaan mitä ruokaa tekisin huomiseksi koko porukalle... olisko kenelläkään hyviä (ja helppoja!) ruokaideoita isommalle joukolle?

Ruoan lisäksi ajattelin tehdä jotain makeaa herkkua myös, sillä vanhenen taas vuodella. Ehkä en ihan kakkua jaksa raksalle roudata, mutta vähintään edes muffineja. Synttärijuhlat raksalla, pitäisköhän ihan viedä kynttiläkin jonka voin sitten puhaltaa... ;)

Ajeltiin tänään aamupäivällä Hillan kanssa raksalle, jossa laitoin hänet vaunuihin ja lähdin piiitkälle vaunulenkille. Kävelin yhdessä lempparipaikoistani, eli tulevan kodin lähimetsässä. Ihanaa, kun kohta on luonto ja metsä ihan nurkan takana. Keräilin taas risuja somistustarkoitukseen, sekä kuusenoksia ja ihan minikuusia nappasin myös pari kappaletta. 

Hillalle maittaa päiväunet aina melkein jo liiankin hyvin, joudun välillä ihan herättelemään häntä, että unta riittää yölläkin. Eilen hän nukkui parvekkeella neljä tuntia putkeen, kunnes julma äiti aloitti hellävaraisen herättelyn. Tänään tyttö oli taas vaunuissa reippailun jälkeen sikeässä unessa, joten jätin hänet talon pihalle nukkumaan ja puuhastelin (eli lähinnä siivoilin) raksalla vielä tunnin verran.
Kotiin tultua on katseltu ikkunasta ulos parvekkeelle, niin kivaa! ;) Lisäksi ollaan laulettu ja naurettu; Hillasta on tullut ihana hymytyttö! Meidän vakava vauva on siis toisin sanoen oppinut hymyilemään oikein kunnolla ja on muutamat ihan naurutkin kuultu. :)

Nyt vähän somistelen kotia jouluisemmaksi kuusien avulla ja sitten alan laittautua. Oodotellaan isiä töistä kotiin, jotta päästään lähtemään kaupungille. Mennään ravintoon syömään huomisen juhlapäivän kunniaksi, ihanaa!Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia :

 1. Oi oi, iloinen tyttö! Sanoisin että raksalle keitto ja leipää. Halpaa ja saa suuren satsin helposti. Ja tosiaan jollei raksalla ole paljon pöytä-tuoli paikkoja niin lusikalla syönti helpoittaa hommaa. Ja ruuan lämmityksen huomioon ottaen.. helppoa siis. Varmaan tuon takia talkoissa usein olenkin keittoja nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylihuomenna näette pitkästä aikaa hymytytön! Ja poitsut vasta ekaa kertaa, apua kuinka nopeesti aika on mennyt.

   Keitto oliskin ollut hyvä ruoka, muodostui vaan ongelmaksi se, ettei meillä ole täällä yksiössä tarpeeksi suurta kattilaa. Pakkasin isoimman nimittäin raksa-ajaksi...johonkin. Se on siis kontissa jossain, eikä sieltä kaiva tavaroita hullukaan. :D Toissa lauantain talkoisiin teinkin keiton, kun meitä oli viisi. Just riitti meidän isoin kattila viiden hengen soppaan. Nyt kun oli seitsemän, niin ei toivoakaan... :(
   Päädyimme lopulta keittämään pari kiloa perunoita, grillaamaan iiison satsin kanaa ja siihen kylkeen vähän salaattia ja aamulla leipomaani sämpylää. Nälkä lähti!

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)