tiistai 27. toukokuuta 2014

Iloa ja eloa mökillä

Kesähengailut jatkuu... on hyvin huomannut, että rakentaminen on helteillä hidastunut. Onneksi nyt näyttäisi alkavan viileämpi jakso, niin edistyy talokin paremmin. ;) Viestittelin perjantaina isäni kanssa ja hän ehdotti, josko ajelisin Hillan kanssa mökille lauantaina. Ensin kyllä kieltäydyin, kun ajattelin että pakko se on raksalle mennä, mutta lauantaiaamuna muutin mieleni. Oli niin paahtavaa hellettä luvassa, että ajatus vilvoittavasta tuulesta järven rannalla alkoi houkuttaa... Ja toki oli ihanaa nähdä mun vanhemmat. Ja mökki! Olinkin viimeksi käynyt siellä maaliskuun alussa, surkeeta. Toisaalta hyvä, ettei asuta lähempänä mun vanhempia ja mökkiä, koska muuten oltais siellä jatkuvasti. Sen verran hyvin nimittäin täysihoito pelaa, että helposti sellaiseen tottuisi...hehee.Jos oli tyttösellä perjantaina elämän ensimmäiset keinumiset, niin lauantaina hän koki elämänsä ensimmäiset riippukeinumiset. Vaari viritti riippumaton perinteisesti puiden väliin ja Hilla sai köllötellä siellä. Ensin äidin kanssa, sitten yksin. Oli aika kiva juttu, ainakin tyytyväisistä ilmeistä päätellen. :)Saunan padasta löytyi lämmintä vettä sen verran, että saatiin pikkauiselle kylpyvesi pesuvatiin. Kylpeminen vadissa saunan kuistilla oli Hillan mielestä ihan huippua! Ensin varovaiset läiskytykset käsillä... ja kun vauhtiin päästiin oli koko ympäristö märkänä! Hilla läpsytti vettä käsillä minkä ehti, välillä pysähtyi vaan nauramaan. :D Ihana pieni vesipeto. Kylpemisen jälkeen olikin kiva köllötellä viltin päällä ensin nakuna, ekan pissavahingon jälkeen vaippasilteen ja lopulta vilpoisa kesämekko päällä. Mökiltä löytyi Dubloja ja ne näytti kiinnostavan kovasti, tarvii varmaan ostaa niitä sitten uuteen kotiinkin.


Iltapäivällä vaari lämmitti saunan ja minut käskettiin sinne. :D Rakastan päiväsaunomista, etenkin mökillä. Sauna on ihan rannassa, osittain veden päällä itseasiassa ja siellä saa maailman parhaat löylyt. Hilla jäi mummin ja vaarin parhaaseen hoitoon ja minä lähdin saunomaan. Yksin, rauhassa. Makoilin lauteilla ja heitin kunnolla löylyä. Uimassa kävin kaksi kertaa ja lopuksi jäin vielä laiturille kuivattelemaan, auringossa hiuksetkin kuivui ihanan nopeasti.

Sillä välin kun saunoin, vaari paisteli muurinpohjapannulla räiskäleitä ja mummi keinutteli Hillan kanssa. Onneksi otin kameran mukaan saunallekin, niin sain napattua salakuvan söpöstä touhuilusta.Musta tuntuu, että olin pienellä lomalla. Ihan tosi, kuinka suuri rikkaus onkaan nuo isovanhemmat! Hilla nautti mummin ja vaarin huomiosta, sekä siitä että päivän aikana oli kaikkea uutta. Muuta kuin raksalla olemista. Itse olin ihan ihmeissäni, miten helppoa oli, kun minulle tarjottiin ensin mentyäni voileipäkahvit. Kaikki oli katettu ulos valmiiksi. Hillan nukuttua päiväunia ulkona rattaissa, sain mennä itsekin ulos istuskelemaan ja lukemaan lehtiä. Sillä välin sisällä valmistui herkkuruokaani; paistettua kuhaa. Tarjosin kyllä apua, tottakai, mutta ei kelvannut. ;)

Ruoan jälkeen tosiaan sauna ja sitten vielä kahvia ja räiskäleitä. Ai että, kyllä meitä hemmoteltiin! Muutenkin tuntui ihan luksukselta, kun oli neljä apukättä kanniskelemassa ja viihdyttämässä tuota pientä murusta. Hilla on mulle kultaakin kalliimpi, niin rakas ja oikeasti todella tyytyväinen ja iloinen tyttö, mutta kyllä täytyy sanoa että tuo lauantai tuli tarpeeseen. Uskallan myös sanoa, silläkin uhalla että kuulostan itsekkäältä, mutta olin ehkä vähän ansainnut tuollaisen lomapäivän.

Näitä kuvia katsellessa jaksaa taas piiitkän aikaa eteenpäin. ♥

8 kommenttia :

 1. Ihania kesätunnelmia!! Kyllä se niin on, että kun joskus saa mennä rauhassa saunaan tai istua valmiiden voileipien kanssa lehteä lukemaan keskellä päivää, niin siitä pitäisi nauttia ihan ilman huonoa omatuntoa.. Se, että välillä on ihanaa olla ilman lapsia, ei tarkoita että ei välittäisi heistä maailman eniten. Mies on ollut pitkiä päiviä töissä, joten viime viikonlopun tähtihetki oli se, kun sain lukea kirjaa hiljaksuudessa riipputuolissa ilman, että täytyy koko ajan huolehtia jonku tarpeista.. Ensimmäisen lapsen kanssa en hirveästi kaivannut omaa aikaa ja menin lapsen kanssa joka paikkaan, mutta nyt kahden kanssa suorastaan pyysin, että ensi viikonloppuna pääsen tapaamaan kavereita ihan ilman lapsia. Huomasin, että laiminlyön ystäviäni silloin jos lapset ovat aina mukana, koska läsnäoloni keskeytyy jatkuvasti, ajatus ja puhe poukkoilee ja koko ajan pitää vastailla lasellekin, ja huolehtia ennen kaikkea heidän tarpeista. Ennen jotenkin ajattelin, että tämä nyt kuuluu asiaan ja tottakai minulla on aina lapseni/perheeni mukana, mutta nyt tämän vuoden puolella päätin, että minulle on tärkeää pitää huolta myös ystävyyssuhteistani paremmin, koska näen heitä muutenkin aika harvoin.. (tulipa pitkä sepustus, mutta tunnistin vaan jotenkin itseni kirjoituksestasi.) :) Enää en koe itseäni huonoksi äidiksi, jos haluan välillä olla ilman lapsia (en siis todellakaan tarkoita, että jonkun pitäisi tuntea, mutta minulla aluksi oli sellainen ongelma..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen! Luulen kanssa, että jos meitä vaan siunataan vielä toisella lapsella, kaipaan enemmänkin sitä omaa aikaa ja hiljaisuutta. Kun Hilla oli pienempi, en halunnut ollenkaan poistua hänen luotaan. Nyt jo huomaa, kun päivät alkaa olla jo aika vauhdikkaita ja tytsy höpöttää jatkuvasti, niin kummasti sitä kaipaa pieniä hetkiä yksin, hiljaisuudessa. :D

   Poista
 2. Teidän Hilla on kyllä vaan mahdottoman suloinen! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana mökki ja ihanat isovanhemmat! :) Äläkä yhtään kainostele, aivan varmasti olit pienen irtioton arjesta ansainnut. ;) Nyt sujuu raksahommat taas entistä suuremmalla innolla! Kelitkin tuli suorastaan taas hyytävän kylmiksi, niin jaksaa painaa hommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki ja isovanhemmat on kyllä tosiaan ihania ja niin rakkaita, molemmat. <3

   Poista
 4. Tosi kesäisiä ja kauniita kuvia <3 Kieltämättä on ihanaa välillä päästä valmiiseen ruokapöytään, nauttia hetki vaan mökkielämästä! ja kyllä Hillakin on saanut nauttia :) Oot kyllä ansainnut lomapäivän :) Anniina

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)