lauantai 29. marraskuuta 2014

Raksatodellisuutta yläkerrasta

Ehkä joku on huomannutkin, että olen viime aikoina kuvaillut meillä lähinnä alakertaa? Valmiita tiloja siis. Ehkä siksi, että aika raskaan rakennusprojektin jälkeen sitä haluaa itsekin katsella ja ihailla huoneita, jotka ovat jo kutakuinkin viimeisteltyjä. Totuus on kuitenkin se, että meillä on vielä paljon työnsarkaa yläkerrassa. Kuluneella viikolla saatiin kuitenkin aulaa ja meidän makuuhuonetta pikkuhiljaa eteenpäin. Ne on olleet pitkään lähinnä raksaromuvarastona. No joo, vielä on tuo puutarhapenkki makkarissa, mutta se ei ole enää niin paha. ;) Otin nyt kuitenkin ihan reality-kuvat sen enempää stailaamatta ja siivoamatta.


Makuuhuone sai lattian (melkein, vähän loppui tavara kesken ja lisätilaus saapuu tiistaina) ja kattokin tuli paneloitua loppuun. Isäni ja mieheni muurasivat horminkin viikko sitten, se odottaa nyt tasoitusta ja samaa laastipintaa kuin alakerrassakin. Seinäpinnat on melkein valmiit, kuten kuvasta näkyy jossain kohti on vielä kittaamista ja maalaamista, telasin nopeasti yhden pohjamaalikerroksen ennen tasoitushommia, koska olen lopenkyllästynyt katsomaan ruskeaa levypintaa! :D Ai miten niin malttamaton? Vielä kun listat saadaan jossain vaiheessa tuonnekin, niin ilme muuttuu paljon.

Raakalautaseinän takana on minun tuleva vaatehuoneeni (vielä täynnä purkamattomia muuttolaatikoita ja muuta roinaa) ja vastapäisellä seinällä sitten mieheni oma. Aukkoihin tulee liukuovet, jotka on myös Matti-Ovelta, niin kuin kaikki meidän väliovet. Odotan kovasti, että saataisiin vaatehuoneen sisusteet, jotta voisi hiljalleen purkaa noita laatikoitakin. Jännä muuten, miten tuo sängynpääty, eli lautaseinä näyttää kuvassa tosi kapealta. Se on kuitenkin melkein kaksimetrinen, että kyllä siihen meidän 160cm leveä peti mahtuu hyvin.

Hurjasti valmiimpi ilme tuli kun isän kanssa laitoimme pariovet paikoilleen. ♥ Ai että, mä rakastan pariovia! Ovien mukana tulleet tammikynnykset tarvitsisi vielä käsitellä jotenkin, että ne sopisivat lattiaan. Ehkä tämä huone ei teistä vielä näytä kummoiseltakaan, mutta itse fiilistelen jo nyt... olisi varmaan pitänyt ottaa ennen -kuvat, niin huomaisitte minkä hurjan muodonmuutoksen se kävi läpi muutamassa päivässä.

Saa nähdä kuinka paljon makuuhuonetta ehditään tehdä ennen joulua, sillä tärkeimpänä työnalla nyt on sauna. Olen kuitenkin päättänyt että muutamme ainakin joulunpyhiksi tuonne makkariin nukkumaan, koska siellä vallitsee jo nyt sellainen tunnelma, mitä olen makuuhuoneelta odottanut. Eipä sattunutkaan näihin kuviin osumaan yhden seinän isot ikkunat, ne on kauniit. Huone on tosi valoisa ja jotenkin levollinen.

Sellaista todellisuutta siis meiltä, toivottavasti voin joulun aikaan postailla kuvia vähän erinäköisestä makkarista ja sen ihanan seesteisestä tunnelmasta. ♥

Rauhallista viikonloppua!

8 kommenttia :

 1. Pariovet on ihanat, meillekin tulee ne makkariin! <3 olisikohan jopa vielä samat kuin nuo teidän, tai sit viidellä lasilla, en muista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi pariovet ja makkari kuuluu yhteen! ;) Voi että mä just äsken huomasin että teillähän on alettu kaivaan ja tuotu tavaraakin tontille...jännää! Ja ihanaa, jee! ♥

   Poista
 2. Löysin blogisi sattumalta ja huomasin, että asumme jopa samalla tiellä :D. Meilläkin on Rauhala, mutta yhdessä kerroksessa (olet varmasti ohi kulkenut). Itsekin rakastan pariovia ja niitä löytyy meiltäkin sisältä kaksi paria ja ulko-ovinakin kaksi paria. Olemme itse rakentaneet ja muutimme keskeneräiseen. Sauna valmistui vasta seitsemän kuukautta muutosta, juuri viime jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei lähes naapuri, hauska kun jätit viestiä! Moni nimittäin lukee anonyymina ja vähän aina mietin, että kuinkahan moni heistäkin on vaikka naapureita. :) Teillä onkin tosi kaunis Kannustalo, sitä aina ohikulkiessa ihailen. Josko omakin olisi joskus yhtä viimeistelty? Nyt kuitenkin täytyy koittaa saada nämä sisähommat tehtyä, ehkä sitten sen jälkeen saisi ulkopuoleltakin valmiiksi, vaikka ihan silmään sattuu kaikki raksaroina ja karu ulkovuori.

   Poista
 3. Näitä on vaan niin ihana katsella! Kaunista tulee :) Samalla haikeana kun oman valmistumiseen on vielä hieman matkaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kiinnostaa. :) Tiedän niin tunteen... en voi vieläkään uskoa että täällä sitä nyt asutaan, kun vuosi sitten kaiholla katselin muita jotka olivat päässeet muuttaan. Mutta usko pois, se muuttopäivä tulee teillekin ja se tuntuu niiiin hyvältä. ♥

   Poista
 4. Tykkään itsekin kovasti pariovista ja tuo lattia on niin kauniin värinen! :) Makuuhuoneesta tulee varmasti ihana :)
  Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina, jännä miten pariovista tulee niin erilainen tunnelma verrattuna tavalliseen oveen. Vaikka ne on vaan ovia, niin silti! :) Makkari on taas edistynyt, kohta pääsee sisustaan ja kuvaan valmiimpana. :)

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)