maanantai 24. helmikuuta 2014

Talo valmistuu kovaa vauhtia

Rakentaminen edistyy! Aika kivaa, kun nyt on paljon sellaisia vaiheita, että tulee nopeastikin vähän valmiimman näköistä. Toissa viikolla sai iv-mies hommansa tältä erää tehtyä, tällä viikolla odotellaan putkaria laittamaan lattialämmityskaapelit yläkertaa. Sitten saakin levyttää yläkerran lattian, jonka jälkeen päästään tekemään väliseinät. Yläkerta onkin sitten käytännössä katsoen sähkötöitä ja pintamateriaaleja vaille valmis. Mahtavaa!

Tilattiin kahikivet viime viikolla ja ne saapuikin perjantaiaamuna. Tällä viikolla siis muurataan alakertaan muutama väliseinä, se tekeekin uutta ilmettä heti. Uutta ilmettä alakertaan tulee myös siitä, että ylös saadaan lattia. Sitten nimittäin voi kantaa ylös kaiken sinne kuuluvan, mm. villat ja väliovet. Saadaan kummasti tilaa alakertaan, jonka onkin todella täynnä tavaraa tällä hetkellä.

Nappailin lauantaina vähän väliaikakuvia, kas tässä.

 Polttopuuta tulee tositosi paljon, ei ole Kannustalo paljoa puutavarassa säästellyt. Ruokailutilan erkkerissä on mun valtakunta, jossa pätkin sirkkelillä hukkapuut sopiviksi polttopuiksi.

 Harjoiteltiin mieheni kanssa seinän levyttämistä, tässä pätkä olohuoneen seinää.

 Viime viikolla tehtiin isäni kanssa olohuoneen ja työhuoneen välinen väliseinärunko.

 Yläkerrassa onkin tosiaan valmiimpaa, tässä Hillan huone. ♥ Sähkötyöt, lattia, kattopaneeli, maali/tapetti... sitten voikin kantaa tavarat sisään.

 Tämä on minun ompeluhuoneeni, en malta odottaa! Mallailin sinne yhdelle seinälle tulevaa tapettia jo vähän...

 Tapetti vielä lähempää. :)

 Tämän vinon katon alle tulee mieheni vaatehuone.

Vastakkaiselle seinälle tulee puolestaan minun vaatehuone. Harmi, että sinne joutui vetämään tuon ilmastointiputken, mutta eiköhän se saada ihan kivasti koteloitua piiloon.


 Yläkerran kylpyhuone tulvii valoa! Ihanat, isot ikkunat. Vasemmanpuoleinen ikkuna on meikkaus/laittautumishuoneessa, josta sitten on liukuoven kautta käynti varsinaiseen kylppäriin, jossa nuo kaksi muuta ikkunaa ovat.

Alakerrassa on tällainen läjä väliovia... ne antaa lisätsemppiä tehdä töitä aina vaan kovempaa, jotta jonain päivänä päästään asentamaan ne paikoilleen. :)

Sellaista meillä tällä hetkellä. ♥ Täällä on nyt vauhdilla menossa keittiö- ja kodinhoitohuonesuunnitelmat, samoin kylppäreiden laattoja olen katsellut nyt ihan tosissaan, nekin voisi ostaa, kunhan hyvät löytyy. Aletaan elää oman mittapuuni mukaan heti muuttopäivän jälkeen parasta vaihetta raksailussa; pintamateriaalien miettiminen/laittaminen.

18 kommenttia :

 1. Vautsi, hyvältä näyttää. Tulee ihan omat vuoden takaiset rakennusajat mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Teidän Aurora on myös upea, sun kuvia katsoessa tulee lisätsemppiä saada tämä meidänkin koti joskus yhtä hyvään vaiheeseen... eiköhän se tästä. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ainakin meidän mielestä tulee, en malta odottaaaa! :)

   Poista
 3. Ihanaa! Siinä missä rakentaminen/ remontoiminen on hermoja koettelevaa, niin on se kyllä myös palkitsevaa! Me remontoitiin koko talo lattiasta kattoon kolme vuotta sitten, muutaman vuoden olin varma ettei ikinä enää :D Mutta nyt alkaa olemaan muistot kultaisia ja voisin ryhtyä samaan hommaan uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta. Me remontoitiin meidän edellistä kotia v. 2009, kun se ostettiin. Hetkeen ei tehnyt mieli tehdä mitään, kunnes parin vuoden päästä taas tehtiin. ;) Nyt tuntuu myös etten enää i-k-i-n-ä halua rakentaa, mutta eihän sitä tiedä... Toisella kertaa se olis taatusti helpompaa. Ehkä sitä innostutaan vaikka sitten tekemään pienempi talo vanhuuden päiville. ;)

   Poista
 4. Kiva lukea näitä raksapostailujakin! :) valtava urakka... keräämme vasta ideoita, mutta nyt jo olen lähes varma, että avaimet käteen on meidän ratkaisu, muuten ei tule koskaan valmista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos nämä kiinnostaa. Itsellekin kiva lukea näitä jälkikäteen, kun usein tuntuu ettei rakentaminen edisty yhtään, mutta sitten kun lukee vanhoja postauksia niin huomaa, että onpas tässä tapahtunut. Voi, kyllä mäkin monesti oon miettinyt, että olis avaimet käteen vaan ollut aika jees... Onhan tämä aika raskasta, etenkin pienen vauvan kanssa. Joten kaikkia vaihtoehtoja kannattaa kyllä miettiä. :)

   Poista
 5. Vautsi, tää oli kiva lukea, sillä rakentaminen alkaa kesällä meillä. Nyt mietinnässä keittiö ym. kalustehankinnat tulevaan kotiimme. Siltä osin sama hetki menossa. Me ollaan kysytty tähän asti tarjousta puustellilta ja topi-keittiöltä.
  -l-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kun siellä toisella puolen ruutua on muitakin rakentajia! Tsemppiä sinnekin, on tää aikamoista touhua mutta uskon että kun vihdoin pääsee muuttaa, on kaikki sen arvoita. :)

   Poista
  2. Kiitti, samoin! Mekin rakennamme siis Kannustaloa :) ...sen verran vielä mielenkiintoa lisää ;)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Pian ollaan jo keväässä ja mulle ainakin uusi vuodenaika on merkinnyt viimeisen vuoden aikana aina vain lähestyvää muuttoa!

  T. Naapuriin Kannustaloa rakentava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua, naapuriin! Nyt oon utelias, mihin päin? :) Lähellä kun on useampiakin Kannustaloja. Vaiko ihan rajanaapuriin? Onpas hauskaa että olet löytänyt tänne! Tsemppiä teillekin rakentamiseen. :)

   Poista
 7. Vekarakadun alkuun, että ihan rajanaapureita ei olla. :) Mutta oli hauska sattuma, kun löysin blogisi ja huomasin, että hitsiläinen, tuo Kannustalohan on melkein meidän naapurissa! Tsemppiä myös teille projektiin! Meillä muutto mahdollisesti toukokuussa. Viime vuoden toukokuussa projekti aloitettiin ja illat ja viikonloput ollaan sitä nyt perheenvoimin pistetty kasaan. Maltti on valttia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vitsit, taidankin tietää sitten mikä talo. Teillä on kaunis Kannustalo! Ja siistin näköinen raksa, tärkeitä huomioita ensimmäiseksi. ;) Ollaan myös laitettu merkille, että taidatte rakentaa juurikin omin voimin, just niin kuin mekin. Kummasti sitä tulee vähän seurailtua muiden rakentamista, etenkin juuri muut Kannustalot kiinnostaa. Myönnän, hetki sitten ajetltiin illalla teidän talon ohi ja vähän nähtiin sisälle, kuinka siellä maalailitte. Sanoin miehelleni, että voi, nyt noi on jo noin pitkällä ja muuttaakohan ne jo kohta! :D

   Vekarakatua pitkin monesti ajellaan kotiinpäin siis siksikin, kun mun entinen työkaveri rakensi sille kadulle myös ja kiva vähän tsekkailla miten he edistyivät. He muuttivat siihen pari viikkoa sitten. :)

   Poista
 8. Mukava kuulla! Teidän raksa se vasta näyttääkin siistiltä! Se on mun mielestä vaan tosi, että siistillä työmaalla on paljon mukavempi tehdä hommia. :) Kesällä ajettiin usein iltaisin Loimalahden kautta raksalle, kun keskustassa asutaan, ja monesti seurailin myös teidän raksan etenemistä. Oli mahtavan näköistä, kun teille oli tullut talopaketti. Kun se komeilee siellä "tien päässä" Loimalahden suunnalta tullessa! :) Komea talo siis, siitä ei mihinkään pääse!

  Tosi tyytyväisiä ollaan kyllä oltu Kannustaloon. Erottuvathan ne selvästi edukseen tuollakin alueella.
  Tällä hetkellä meillä on kaakeloinnit meneillään, eilen saatiin ensimmäiset kaakelit seinään ja se oli kyllä taas yksi sellainen "merkittävä hetki". Rakentaessa tulee itselle asetettua aina sellaisia etappeja, että "sit kun on se vaihe", niin sitten ollaan taas entistä pidemmällä. Tällä hetkellä ei kyllä osaa katsoa ollenkaan sitä metsää puilta, vaan tuijottaa vaan niitä tekemättömiä vaiheita. Viime viikon lauantaina oli kyllä ihana hetki, kun ensimmäistä kertaa koko vuotena paistoi kevätaurinko suoraan sisälle. Se tuo aina sellaista voittamisen fiilistä. Kohta me molemmat siellä jo hääräillään omissa taloissamme!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaanpas me samiksia, asutaan nimittäin myös keskustassa nyt rakennusaika. :) Ja heh, meidän talo on kieltämättä nyt vähän kuin kukkulalla... korostuu entisestään kun se on siinä kulmassa ja kun muu piha ei ole vielä oikeassa korossa. Samassa korossa talo kyllä on kuin naapurillakin, ehkä meidän talo ei sitten erotu niin selvästi kun saadaan muu piha vähän enemmän kuntoon ja autotallikin siihen viereen vielä.

   Voi että, kateellisena kuuntelen teidän kaakelointivaihetta. Perässä tullaan! Meillä on myös paljon ollut noita välietappeja; oli katto, lattiavalu, välipohja jne. Nyt mielessä siintää yläkerran lattian levytys ja väliseinien teko. Huomaan myös välillä vähän tuskailevani, kun ei edisty ja on niin hidasta... sitten katson vähän kuvia ihan muutamankin viikon takaa ja tajuan, että onhan sitä kaikkea tullut tehtyä. Sitä vaan tosiaan on niin sokea välillä. Sitten kun sielläkin toisille tulee nopeasti avaimet käteen -paketteja, niin tuntuu, että tämä omin voimin tekeminen on niin hidasta.

   Sun viimeinen lause kuulosti hyvältä, voiton puolellahan tässä jo ollaan reilusti! Niin ihanaa! :) Harmi kun et ilmeisesti pidä blogia, olispas kiva seurata teidänkin rakentamista!

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)