tiistai 28. tammikuuta 2014

Haaveita ja unelmia

Iki-ihana idolini Olga Temonen kirjoitti Kotivinkin kolumnissaan  haaveistaan, joiden hän toivoo vielä jonain päivänä toteutuvan. Jäin miettimään omia haaveitani.

Minä olen myös erittäin tyytyväinen elämään juuri nyt. Olen näin 26-vuotiaana siinä pisteessä, mitä joskus nuorena haaveilinkin. Olen ylioppilas ja ammattikorkeakoulusta valmistunut muotoilija. Pääaineeni oli tekstiili, sivuaineeni markkinointi ja mainonta. Olen tehnyt monta vuotta työtä visualistina tai muuten vaan sisustamisen parissa kaupan alalla. Pääsen pian muuttamaan unelmieni omakotitaloon, perinteiseen Kannustaloon. Olen vaimo maailman kultaisimmalle miehelle, joka on ehdottomasti sielunkumppanini ja minulle Se Oikea. Olen äiti rakkaalle tyttärelleni.

Olen kuitenkin ihminen, joka tarvitsee unelmia. Niin paljon kuin rakastankin elämääni nyt, rakastan myös haaveilua. Ajattelin siis tehdä Olgan tavoin ja listata ylös muutamia haaveitani. Olen vahvasti sitä mieltä, että unelmiin pitää uskoa. Mitä korkeammalle tavoittelee, sitä korkeammalle pääsee. Ääneen sanominen on ensimmäinen askel.

Joten, joku päivä vielä...

Minä toivoisin olevani äiti useammalle lapselle.

Minä olen yrittäjä. Viimeksi eilen sain taas yhden liikeidean, jota nyt pyörittelen innoissani päässäni.

Minä asun maaseudulla, kauniissa puutalossa. Perheemme on suurelta osin omavarainen. Elämme hidasta, luonnonmukaista elämää.

Minä leivon kaikki leivät, pullat, keksit ja kakut itse. 

Minä valitsen aina luomu- tai lähivaihtoehdon, mikäli se on mahdollista.

Minä omistan yhdessä mieheni kanssa söpön, pienen kesämökin jonkun isohkon järven rannalta. Vanha mökki, ei juoksevaa vettä, ei välttämättä sähköjäkään. 

Meillä on myös oma pieni pakopaikka myös Lapissa.

Minä vietän mieheni ja lapsen/lasten kanssa kesällä kuukauden Lapissa. Olemme vaan, samoilemme suolla ja tuntureilla, pyöräilemme, marjastamme, nautimme perheestämme, pelaamme, leikimme, uimme, saunomme, soutelemme, kalastamme, kokkaamme nuotiolla. Hitaasti, ilman kelloa, luonnollisessa rytmissä. Ilman telkkaria ja mukavuuksia. Hengitämme raitista ilmaa ja keskitymme vain hetkeen, vailla stressiä ja huolta huomisesta.

Siinä muutama, näitä olisi vaikka kuinka ja paljon lisää... Unelmat on ihania, etenkin jos ne on sellaisia, mihin voi oikeasti itse vaikuttaa ja ne on ihan mahdollisia toteuttaa. ♥

Haluaisin ihan kauheasti kuulla, mistä te haaveilette? 

Kuva: täältä 

8 kommenttia :

 1. Ihania haaveita <3 Itse haaveilen hyvin pitkälle samankaltaisista asioista, perheestä, kodista ja hyvästä olosta. Unohtamatta matkoja uusiin paikkoihin!

  Nyt juuri haaveilen vaahtokylvystä ja suklaasta. Sen verran koville ottaa äidillekin pikkuneidin flunssa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo taitaa olla aika yleisiä haaveita... ♥ Sun tän hetkinen haave kuulostaa ihanalta, toivottavasti saat sen toteutettua. Pienet haaveet arjen keskellä on tärkeitä ja niiden toteuttaminen vielä tärkeämpää. Pikkuiselle paranemisia ja äidille paljon jaksamisia!

   Poista
 2. Sanonpa vaan, että vaikka olen tällä hetkellä aika eri elämäntilanteessa kuin sinä, niin silti haaveilen todella monesta samasta asiasta (liittyen maalla asumiseen ja omavaraisuuteen...). Ja lisäksi tuo sulle jo toteutunut korostetuin osa :) Plus paaaaljon on vielä matkahaaveita <3 Kysymys vaan kuuluu, miten ne kaikki sovitetaan yhteen? Järjestelykysymys, sanon minä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen asenne! Elämä kantaa ja kyllä ne saa sovitettua yhteen, kun vaan uskaltaa sanoa ääneen. :) Sä oot ainakin niin rohkea ihminen, kuten nyt teidän reissustakin huomaa, että en epäile etteikö sun ja teidän haaveet toteudu. En yllättyisi, vaikka kotiuduttuanne vaikka ostaisitte talon maalta. :D Ootte niin ihania yhdessä. ♥ Ai niin, pitääkin muuten varmaan lisätä tuonne vielä mun yksi matkahaave, ihan unohtui listasta.

   Poista
 3. Olipa kiva kun jätit kommentin, niin löysin taas tänne! Olen lueskellut aiemminkin, mutta en näköjään ollut kirjautunut lukijaksi. Ahmin muutaman postauksen taaksepäin, ja niin oli osuvia juttuja!! Aivan ihanat tylliruusukkeet, raksatouhuja (meillä rakennusprojekti suunnitteilla, mutta kaikki on vielä todella sekavaa..). Olen vielä samanikäinenkin kuin sinä ja mietin usein miten kiitollinen olenkaan kun olen tähän ikään mennessä saanut niin paljon! ♥ Kiitos kauniista sanoistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri aivan ihanasta ja mieltä lämmittävästä kommentista! ♥ Ihana, kuulla että viihdyt mun juttujen parissa... niin mäkin sun. ;) Bloggaamisen parasta antia, kun löytää samanhenkisiä ihmisiä. Onnea vielä kerran pikkuisesta ja vauvantuoksuisia päivä sinne. ♥

   Poista
 4. Ihanan kuuloisia haaveita sulla!<3

  Itselleni suurin haave tällä hetkellä (ja varmaan aina ollut) olisi saada lapsi. Kohta kaksi vuotta yritystä on takana ja toiveikkuus hiipuu, vaikka omista toiveistaan tulisi juuri pitää kiinni. Nauti lapsestasi! :)

  t.julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, osaan osittain samaistua sun tunteeseen, sillä meillekään ei tuo tyttönen tullut mitenkään sormia napsauttamalla. Vieläkin muistan sen jokakuisen pettymyksen, kun toista viivaa ei vaan testiin piirtynyt. :/ Joten kyllä, nautin ja oon äärettömän kiitollinen tytöstämme. ♥

   Toivon, että teillekin suodaan oma pienokainen. Ehkä juuri silloin, kun sitä vähiten odotatte? ♥ Paljon voimia ja tsemppiä Julia!

   Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)