perjantai 17. tammikuuta 2014

Itse tehty lelu ja mietteitä sisustuksesta

Olen tunnetusti tosi tarkka kaikissa ulkonäköasioissa. Minulla on tietty maku ja olen sen verran visuaalinen ihminen, että en halua elämää niin, että ympärilläni on jotain, joka häiritsee silmääni. Luojan kiitos, mieheni ei pidä tätä outona, vaan ihan hyväksyttävänä. Hän on myös samoilla linjoilla kanssani sisustuksen suhteen.

Koti ja sisustaminen on minulle harrastus. Olen aina ollut äärimmäisen kiinnostunut sisustamisesta ja muistan, kuinka ihan pikkutyttönäkin vaihtelin huoneessani järjestystä USEIN! Monesti inspis iski illalla ja vanhempieni mentyä nukkumaan siirtelin hissukseen tavaroiden ja huonekalujen paikkoja. En kyllä tajua, miten jaksoin niin pienenä... taisin käyttää mattoja apuna siirtelyssä? 

En ole koskaan pystynyt nukkumaan vain jossain lakanoissa. Kauhistus minulle olisi, jos sängyssämme olisi eriparilakanat tai muuhun kotiin värinsä ja tyylistä puolesta sopimattomat lakanat. Sama koskee pyyhkeitä, ei tulisi kuuloonkaan, että meillä olisi vaikka siniset tai oranssit pyyhkeet! Silmiini sattuu jopa väärän väriset sakset, siivousvälineet, eväsrasiat... enkä koskaan osta sinisiä pumpulipuikkoja vaikka kuinka olisi tarjouksessa, aina valkoisia. Auts, kuulostan vähän neuroottiselta varmaan. Minulle ei siis riitä, että suurimmat sisustuselementit ovat balanssissa, vaan haluan, että koti on linjassa myös kaappien sisustoja myöten.

Nyt kun perheessä on lapsi, on totuttelemista väreihin. Toistaiseksi olemme kuitenkin välttyneet sirkukselta, vaikka tiedostan, että asia muuttuu, kun Hilla kasvaa. Hillan huoneesta uudessa kodissa on myös tulossa ihan värikäs, joten ei hätää, ei meidän lapsella ole väritön ja ankea lapsuus. Vauvat kaipaavat toki myös värejä, mutta onneksi saamme itse päättää värisävyt. ;) Tästä syystä teimme itse mobilen, kotiimme sopivissa väreissä. Eilen ompelin rapisevat lelun, josta itse ainakin tykkään ihan kauheasti! Kelpaa oikein mainiosti myös Hillalle, vaikka ei niin riemunkirjava olekaan. 


Vauvatarvikkeet olemme myös pitäneet hillittyinä, vaunuthan meillä on valkoiset, matkarattaat+autokaukalo mustat, hoitoalusta harmahtavan ruskea, sitteri musta, kantoreppu musta... Minkäänlaista lelukaarta/puuhamattoa ei ikävä kyllä tähän talouteen tule, se on varma. Mieheni vihaa niitä yli kaiken, eikä kyllä läpäise minunkaan seulaa. Pidän sitä yhtenä kymmenistä turhakkeista vauvatavaramaailmassa, minulla on kyllä aikaa leikittää lastani ja paljon hän viihtyy jo itsekseen leikkienkin. Etenkin, kun hän on ainoa. Minullakaan ei vauvana ollut sellaista ja ihan fiksu minusta tuli. ;) Korkeintaan voisin harkita itsetehtyä lelukaarta. Katsotaan, teemmekö mieheni kanssa sellaisen mahdolliselle seuraavalle vauvalle. Sort of pink -blogissa oli juuri kiva versio lelukaaresta, käykää katsomassa!

Hups, lähtipä juttu rönsyilemään. Tämä on selkeästi sydämen asia, josta voisin puhua vaikka kuinka kauan! Pointti oli kuitenkin tuo uusi lelu, heh. Uusi hittiäänne Hillalla on muuten ämmämmämmämämm... kuulostaa ihan mopon kaasuttelulta. :D

8 kommenttia :

  1. Pystyn yhtymään hyvin muihin kohtiin mutta kaappien sisällöstä en ole niin tarkka, johtunee pihistä luonteestasi ja ostan aina halvimmat pumpulipuikot :) Lelukaaret ovat kyllä rumia, mutta lapset tuntuvat viihtyvän siinä niin hyvin että meillekkin on sellainen tulossa kun vielä ilmaiseksi saan lainaan. Mutta kannatan ehdottomasti itse tehtyä kun olette niin käteviä käsistänne, varmasti paljon hienompi ja sisustukseen sopivampi kuin nämä värikkäämmät yksilöt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihiyttä löytyy kyllä täältäkin ja paljon! :D Onneksi Pirkka-vanupuikot on valkoisia, hehe. Pihiys on myös mulle yksi iso syy tehdä itse juttuja, mulle on vuosien saatossa kertynyt ihan hillitön kangas- ja lankavarasto (mm. entisen työharjoittelupaikan hukkapaloja, mummin perintöä jne.), niin tulee lelut ja muut käytännössä katsoen ilmaiseksi.
      Kuinka siellä odotus etenee? Miten oot voinut? :)

      Poista
    2. Olen voinut todella hyvin lukuunottamatta pieniä selkäkipuja. Ultraa odotellessa :)

      Poista
  2. Hienoja leluja! Mä lähden mukaan kuoroon automattojen osalta. Huh. Olen guuglaillut ja guuglaillut, mutta maailmassa ei vain taida olla automattoa, joka olisi kaunis ja jonka voisi lattialleen huolia. Kodin Ykkösellä oli viime syksynä mattosuunnittelukilpailu ja mietin, että pitäisikö osallistua kauniilla automatolla. No en osallistunut ja odotan kauhuissani sitä hetkeä, kun isä ja poika keksii yksissä tuumin ostaa automaton... Pari päivää sitten Ikeassa hypistelivät sellaista jo. Meillä mies ei nimittäin perustelujani ymmärrä, hänestä automatolla on vain ihan muut valintakriteerit: huoltoasema, tarpeeksi parkkipaikkoja ja paljon tietä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olisit osallistunut! Jos nimittäin me saadaan joskus poikalapsi, niin taidan painia saman ongelman kanssa... ne on kauheita! :D Paitsi tämä RK Designin on ihan kiva (http://blogit.mtv.fi/tyylivarasvapaalla/files/2012/05/RKDESIGN_PLAYMAT_pieni.jpg), mutta niitä ei taida enää saada mistään. Eikä siinä ehkä ole lapselle (ja miehelle!) tarpeeksi parkkipaikkoja. ;) En ymmärrä miksei tuon tyylisiä tehdä enemmän! Bisnesidea!
      Mun sisko muuten on ratkaissut automatto-ongelman niin, että heillä se levitetään huoneen lattialle, kun niitä autoleikkejä leikitään ja kääritään sitten pois. Eli se ei ole ihan pysyvä sisustuselementti.

      Poista
  3. Ihana lelu, ja aivan ihana se mobile myös! Tuollaista tupsumobilea/koristetta olen itsekin suunnitellut tekeväni, mutta löysinkin kirpparilta sellaisen lintumobilen, joka on tosi kiva - kunhan vaan sais sen vielä ripustettuakin ;) Ja kiva kun jaot lelujutun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiitti. :) Tupsut on niin hauskoja ja niistä vois kyllä keksiä vaikka mitä kivaa. Tein tupsuista myös vaunuihin sen sellaisen katselulelujutun, mikähän sen oikea nimi on? Tuolla näkyy sitä: http://jennipuoli.blogspot.fi/2013/09/vauvaa-ja-vauvaa.html

      Poista
    2. Aaa juu, ihana tuokin! :) Mä tein vastaavan virkatuista palloista, mutta se tosin kelluu nyt pinniksen reunalla :)

      Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)