tiistai 21. tammikuuta 2014

Perusvaatteiden somistusta

Ostan todella harvoin mitään normaalihintaista. Vaikka olen koulutukseltani muotoilija/tekstiilisuunnittelija, olen työskennellyt kaupan alalla noin seitsemän vuotta, yhtä ruokakauppavuotta lukuunottamatta pienissä sisustusliikkeissä. Tiedän, että kaikki tulee aina alennukseen. Jos ei kokonaan poistoalennusmyynteihin, niin perusmalleistakin on välillä hyvät tarjoukset.

Suurin osa Hillankin vaatteista on alennusmyynneistä, pihi luonteeni ei vaan raaski ostaa normaalihinnalla! Kuten varmaan kaikki minut tuntevat tietää, lemppari vauvanvaatteet löytyy Kappahlin Newbie-mallistosta. En ole varmaan ainuttakaan ostanut normaalihinnalla! Kappahlista tulee koko ajan alekuponkeja ja ale-aikaan on joka kerta tullut clubilaisille tarjous puolet pois alehinnoista. Selvää säästöä! Viimeksi pari viikkoa sitten, moisen tekstiviestin tullessa, laitoin Hillan samantien Manducaan ja kävelimme kaupungille tekemään huippulöytöjä! Iiihania vaatteita mm. ensi kesäksi ja syksyksi.



Parhaat basic-löydöt Hillalle olen tehnyt H&M:ltä. Sieltä löytää aina aleaikaan ihan tavallisia bodyja ja neuleita ihan muutamalla hassulla eurolla. Niinpä hamstrasin niitäkin jo reilumpia kokoja tulevaisuutta varten. 

Vaikka tykkäänkin aika yksinkertaisesta tyylistä, halusin koristaa osaa alelöydöistä vähän persoonallisemmaksi. Harmaa body sai koristuksekseen trikoosta ja pitsistä ommellun röyhelön, valkoinen puolestaan nappeja. Harmaa neulepusero ja mintunvihreä neuletakki puolestaan tekemäni tylliruusukkeet, joita tein yhtenä päivänä jemmaan, ajatuksella että vielä minä näille käyttöä keksin... ;)


Mitäs pidätte?
Yksilöllisiä vaatteita pilkkahintaan!

12 kommenttia :

  1. Onpa todella kauniisti ja helponnäköisesti tuunattuja vaatteita, osaisin ehkä itsekkin tehdä, kiitos ideasta :) Itse en osta itselleni ikinä mitään normaalihintaista pääsääntöisesti, jos ostan niin tyyliin H&M:ltä jossa nyt muutenkin on edullisemmat hinnat. Ensimmäiset vaatteet vauvalle ostin alehinnalla ja Pariisin matkalta metästin Sophie kirahvin kun tiesin että sieltä saa puolet halvemmalla kuin Suomesta. Kirpputoreilta aion hankkia suurimman osan vaatteista vauvalle. Harmi vaan että täällä on aika huonosti mielestäni vauvojen vaatteita myynnissä tai sitten olen aina väärään aikaan liikkeellä niin että parhaat on jo viety :/ Vaunuista sun muista en myöskään missään nimessä maksa normihintaa, osaan onneksi tinkaamisen jalon taidon ja myös Suomessa saa tinkiä vaikka moni sitä häpeileekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Samat mietteet siis sielläkin! Raskausaikana ostelin joka alennusmyynneistä jemmaan vaatteita, silloin oli hyvä kun pystyi ostamaan mitä vaan kokoa, kun kaikkien käyttöaika oli vielä edessä. Selvää säästöä! Oi Sophie, se on ihana. Kiva, että löysit sen hyvään hintaan. Hilla sai oman Sophiensa lahjaksi ja on kyllä ollut mieluista (niin vanhemmille kuin tyttärellekin).

      Meillä on muut tarvikkeet uutena, mutta vaunut ostettiin ystäväpariskunnalta käytettynä. Heillä oli juuri ne vaunut, mitä oltiin ajateltukin ostaa ja he olivat myymässä niitä, joten kävi hyvä tuuri. Ehdottomasti kannattaa ostaa käytettynä, jos vaan siistit löytää. Noissakaan ei juurikaan käytönjälkiä ole, ja vaikka uutena olisi ostanut niin samat jäljet varmaan olisi jo nyt kuitenkin. Voi että, mulle tulee ihan kauhea kaipuu raskausaikaan, kun luen sun kirjoituksia. Tuo oli ihanaa aikaa, kun kaikki oli edessä päin. :') ♥

      Poista
  2. Ei sitä aina itse tajuakaan, kuinka pienellä saisi perusvaatteesta kivemman näköisen. Onneksi on niitä, jotka istuttaa näitä ajatuksia minunkin päähäni. (Toteutus jääköön omalle vastuulle.) Kiitos ideoista! Ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Piia, täällä kyllä idiksiä riittää, mutta vielä kun olisi rajattomasti aikaa toteuttaa niitä! :) Yritän jatkossakin laittaa blogiin näitä käsityöjuttuja, josko vielä tulisi muillekin uusia ideoita. Kiva, jos tykkäsit näistä!

      Poista
  3. Et usko! Oon juurikin tehnyt samanlaisen tuunauksen meijän Moonan bodylle noilla napeilla ja oon just kirjottamassa siitä blogiin! Tosin ne napit on sen verran isot että on hankalat jos pitää vauvaa mahallaan kun ne varmaan painaa joten on jäänyt käyttämättä tuunauksen jälkeen se body... Pitää keksiä joku toinen keino :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Great minds think alike! :D Kivaa, innolla odotan sun postausta, sun tuunaus on taatusti hieno. Mä käytin tuossa (ja muissakin jutuissa monesti) noita ihan puisia, aika kevyitä nappeja, joita myydään askartelukaupoissa. Nuo taitaa olla Sinellistä. :)

      Poista
  4. On sulla kyllä taitoja kovasti! :) Itselle ei tullu edes mieleen! Olen myös Kappahlin kanta-asiakas ja tarjoukset olisi kyllä ihana hyödyntää MUTTA kun asutaan korvessa ja kaupunkiin on matkaa noin 50 km niin ei pääse lähtemään... Toki perhettä pitää välillä hyödyntää, kun joku käy ostoksilla. Olenkin odottanut Kappahlin verkkokauppaa! Vai menisikö se ihan överiksi, kun newbien vaatteita tulisi hankittua ihan liikaa! :D mutta tosiaan onhan se säästöä somistaa vaatteita itse :) Minea saa onneksi siskoni vauvan vanhoja vaatteita, niin ei tarvitse itse ostaa kaikkea. Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappahlin verkkokauppaa olen minäkin odottanut! Voi kyllä joo olla, että sitten lähtisi lopullisesti ihan lapasesta tuo Newbie -shoppailu... ;) Me asutaan nyt ekaa kertaa koskaan keskustassa ja on tää kyllä aika kamalaa siinä mielessä, että on ihan liian helppo vaan kävellä kauppoihin. Toivottavasti meidän talo valmistuu pian, niin ei tule käytyä kaupoilla näin paljon. Vaikka sittenkään ei ole keskustaan matkaa kuin 6km, niin on jo isompi kynnys lähteä. Nyt Kappahl (+muut kaupat) on noin 200m päässä, auts. :)

      Poista
  5. Eksyin puolivahingossa blogiisi ja ihastuin saman tien! :) Ja siis nuo tylliruusukkeet näyttää ihanilta, sellainen olisi kiva lisätä johonkin oman tytön vaatteeseen. Olisikohan niistä mahdollista saada ohjetta?

    Mukavaa keväänodotusta ja kiitokset ihanan inspiroivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla jos tykkäät! Ja kiitos kivasta kommentista. :) Toki voin väsätä ruusukkeen ohjeen, ne syntyi vähän vahingossa, kun yhtäkkiä vaan tajusin miten sellaisen saa helposti tehtyä. Ehdottomasti täytyy laittaa idea kiertoon. :)

      Poista

Kiitos kommenteistanne!

Tämä on hyvän mielen blogi, jossa julkaisen vain viestit, jotka myös pitävät sen sellaisena. :)